A benzinárstop miatt egyre több autós panaszkodik arra, hogy a benzinkút számlálója alapján többet tankolt, mint amennyi valójában belefér a tankba, vagyis manipulálhatták a benzin mennyiségének a kiadását, ezt nevezik alultöltésnek. Legutóbb az egyik budakeszi MOL-kút keveredett gyanúba.

20 literes kannába 22 liter

Tihamér beparkolt Budakeszin az Aldival szemközti MOL benzinkúthoz, elővette a 20 literes műanyag kannát és a 20 litert jelölő csíkig töltötte, majd felnézett a kútra és azt látta, hogy 22 litert mutat a számláló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azt mondták, kitágult a kanna

A férfi a Facebookon osztotta meg az esetet, így fogalmazott: „Bementem, fizetéskor szóvá tettem, azt a választ kaptam, hogy a kutat havonta hitelesítik, biztos a kanna kitágult.”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Eddig jó volt a kanna

Tihamér rendszeresen használja ezt a kannát, eddig amikor a 20 literes jelölőig töltötte meg, a kút is 20 litert mért, most az állítása szerint hirtelen két literrel, vagyis 1000 forinttal többet mutatott.

A fogyasztóvédelmet nem érdekli

A férfi nem akarta annyiban hagyni a dolgot, ezért felhívta a fogyasztóvédelmet, ahol csak annyit mondtak neki, hogy írjon a panaszkönyvbe. Ezen kissé felbosszantotta magát. Így fogalmaz: „Erre van a fogyasztóvédelem, hogy felvegye a telefont és annyit mondjon, hogy írjak be a panaszkönyvbe?! Kb semmit sem ér az egész szervezet, ha ennyi a működése.”

Sokaknak a Shell és az OMV is gyanús

Tihamér posztja alatt több autós is arra panaszkodik, hogy egyre több márkás benzinkúton Shellnél, OMV-nál is tapasztaltak hasonló jelenséget.

3 ezer forint nyereség

A benzinárstop jelentősen visszaveti a benzinkutak profitját, ezért nem kizárt, hogy a régi jó alultöltés eszközét egyre több helyen kezdik alkalmazni. Ha 10 százalékkal kevesebbet ad ki a kút, mint amennyit mutat, az egy teli tankolás esetén 3 ezer forint plusz bevételt is jelenthet a kútnál.

Tudhatnak róla a kutasok

Nyilván nem mentség a dolgozók csalására, de név nélkül nyilatkozó volt töltőállomási dolgozók szerint a túlszámlázás, alultöltés a rendszerbe van programozva, azt nem egyszer a töltőállomások üzemeltetői sarkallják – írta az autonavigátor.

Maximum 480 forint

A Magyar Közlönyben most hétfőn megjelent kormányrendelet értelmében a benzinárstop már a benzin és gázolaj nagykereskedelmi árára is vonatkozik, azaz a kormány legfeljebb 480 forintban határozza meg a benzin és gázolaj literenkénti árát. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a kiskereskedelmi egységek ne kényszerüljenek a beszerzési ár alatt értékesíteni az üzemanyagokat, ezzel megmenekülhetnek a csődtől a kisebb benzinkutak.

Május 15-ig van érvényben az árstop

A tavaly novemberben bevezetett benzinárstop május 15-ig érvényben marad, emiatt a magyar emberek a gázhoz és áramhoz hasonlóan az üzemanyagért is az egyik legalacsonyabb árat fizetik Európában.

Az agglomerációban készül a magyar üzemanyag

Magyarországon a legtöbb üzemanyagtöltő-állomáson a Mol agglomerációban lévő, százhalombattai finomítójában készült üzemanyagokat forgalmazzák, a magyar olajcég a piacvezető a nagykereskedelmi piacon, ezen felül jelentősebb mennyiség érkezik az OMV schweháti és a Slovnaft pozsonyi finomítójából, az import összességében a hazai forgalomnak közel 15-20 százalékát teszi ki. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt van Tihamér posztja

Kiemelt kép: illusztráció