Csalás áldozata lett Reviczky Gábor, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész. Az interneten találták meg a szélhámosok és csúnyán lehúzták a betegséggel küzdő művészt. Reviczky feljelentést tett, a rendőrség nyomoz. A színművész egy videóban meséli el, mi történt vele, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

A Facebookon csapták be

Reviczky Gábor a Facebookon akadt rá egy jónak tűnő hirdetésre, amiben egy cég a saját fennállásának 100. évfordulója alkalmából egy 350 ezer forintos horgászorsót mindössze 36 ezer forintért árult. Bár a színművész gyanakodott a szinte hihetetlen ajánlatra, végül mégis megrendelte a terméket. Teljesen ledöbbent, amikor meglátta, hogy mit küldtek neki a pénzéért cserébe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem azt kapta, amit rendelt

“Megkaptam az árut, de nem azt, amit megrendeltem” – mesélte a Reviczky, aki a rendőrségi videóban, amit a cikkünk alján lehet megnézni. A művész megmutatta, hogy egy szakadt dobozban érkezett hozzá a horgászorsó, ami körülbelül 2500 forintot ér.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Játékot küldtek neki

A színművész a cégtől egy binokuláris távcsövet is rendelt, amit szintén nagyon olcsón kínáltak – derül ki a rendőrség honlapjára feltöltött videóból. „Ez egy gyerekjáték. Ezen nemhogy távolra nem lehet látni, de még közelre sem. Tehát egy ilyet küldtek nekem 33 ezer forintért.” – tette hozzá a Kossuth-díjas művész.

Saját bőrén tapasztalta a csalást

Reviczky a saját bőrén is megtapasztalta, milyen az, ha internetes csalók csapdájába esünk. A videóban felhívta a nézők figyelmét, hogy nagyon figyeljenek oda, mert ez a fajta átverés egyre gyakoribb a Facebookon.

Prosztatarákot diagnosztizáltak

Amint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt az év elején, prosztatarákot diagnosztizáltak Reviczky Gábornál, nem sokkal később pedig meg is műtötték. Bár az operáció után úgy tűnt, minden rendben van, később a PET CT-n kiderült: áttétek alakultak ki a szervezetében. A színész eleinte nem akart kemoterápiás kezelésen részt venni, ám később meggondolta magát.

Váratlanul lett rosszul

A 74 éves színművész állítása szerint egy vadász során jött rá, valami nem stimmel. Váratlanul rosszul lett, majd pedig a diagnózis után kiderült, a daganat már hosszú ideje a testében lehet. 

Injekciókat is kap

 „Reggeltől estig úgy érzem magam, mintha be lennék rúgva. Mintha négy sört és egy whiskyt ittam volna. De ez a gyógyszertől van. Injekciót is kapok, ami a kisagyamban leállítja a parancsosztogatást, hogy ne termeljen tesztoszteront, és ne szaporodjanak a ráksejtek – mesélte Reviczky Gábor, aki betegsége ellenére is a teljes nyarat végig forgatta A mi kis falunk stábjával.

Segít a munka

„Ha dolgozom, lefoglal a szerep. A koncentráció mindig segít. Túllendít a bajon. Itthon is félóránként-óránként vízszintesen fekszem öt-hat percig, és akkor pihent vagyok. Muszáj vízszintesen feküdnöm. Kímélni akartak az egyik forgatási napon, hoztak egy nyugágyat ebéd után. Hogy addig, míg fekszem, felvesznek egy másik jelenetet” – idézte fel.

Hisz a gyógyulásban

„Mivel nem adom át magamat a betegségnek, azzal sem foglalkozom, hogy javul-e az állapotom. Nem figyelem. Ha állandóan ez járna a fejemben, félő, hogy végezne velem. Hinni kell a gyógyulásban, mondják. De én még ennyire sem akarok foglalkozni vele.”

Egyre több a mellékhatás

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai-díjas színész kezdetben jól viselte a betegséget és a kezeléseket, mostanra egyre több mellékhatás jelentkezik nála. „A hatodik kemoterápia óta szédülök. Alapvetően, ha megyek bárhová, vagy ülök, nincs problémám, de ha beülök az autóba vezetni, akkor ájulás előtti rohamaim vannak” – vallotta be Reviczky Gábor. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a rendőrségi videó Reviczkyvel

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból