Nem állt meg a stop táblánál az a mentősofőr, aki szombaton éjszaka okozott halálos balesetet Csepelen. Az esetkocsi egy 5 hónapos, életveszélyben lévő csecsemőhöz rohant nagy sebességgel, ekkor ütközött egy személyautóval. Az autó sofőrje a helyszínen meghalt, feleségét és két kamasz fiút életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Baleset a 21. kerületben

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szombat éjszaka egy mentőautó és egy személygépkocsi ütközött Csepelen. A baleset a Széchenyi utca és Kassai utca kereszteződésében történt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életmentésre rohant a mentő

A koraszülött mentő a Peter Cerny Koraszülött Alapítvány tulajdona, amely pár házzal a baleset helyszínétől egy 5 hónapos csecsemőhöz száguldott. A kisgyermekhez életmentés céljából hívták a segítséget.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem állt meg a stop táblánál

A mentő nagy sebességgel, megkülönböztető hang- és fényjelzéssel rohant a csecsemőhöz. A BudaPestkörnyeke.hu tudósítója a helyszínen megtudta, hogy nem állt meg a jármű a Kassai utcai stop táblánál. Valószínűleg annyira sürgős esethez rohantak, hogy állítólag nem is lassított.

A felborult mentő

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Védett útvonalról jött az autó

Pont egy Honda Accord érkezett a táblával védett Széchenyi úton Csepel központja felől. Az ütközéskor a mentő a villanyoszlophoz tolta a személyautót, majd az oldalára borult.

Ebben az autóban utazott a család

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Egy házaspár és két kamasz ült az autóban

A Hondában egy család utazott. A 48 éves édesapa, aki az autót vezette, a helyszínen meghalt. Az édesanya és két kamaszfiú ült az autóban, az egyik fiú a család barátja volt. Mindannyiukat életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Levágták az autó tetejét

Az autó tetejét a tűzoltók levágták, csak így tudták kiemelni a sérülteket. A mentő személyzete könnyebben sérült, a tűzoltók kifeszítették a szélvédőt, ők így ott tudták elhagyni a járművet.

A helyszínre vitték a csecsemőt

Úgy tudjuk, közben az életmentésre szoruló 5 hónapos csecsemőt a baleset helyszínére vitte egy másik esetkorcsi, valószínűleg a sérült mentőautóban volt az az orvosi eszköz, amelyre szüksége lett volna a csecsemőnek.

Összetört mentő

Meghalt a csecsemő

Sajnos a kisbaba életét már sem sikerült megmenteni. Ő úgy hunyt el a baleset helyszínén, hogy nem volt érintettje a katasztrófának. Azt egyelőre nem lehet tudni, amennyiben időben odaér hozzá a mentő, akkor meg lehetett volna-e menteni az életét.

Itt balesetezett az Omega hangmérnöke

A csepeliek halálútnak nevezik a szombati baleset helyszínét. Szinte hetente történik karambol a környéken. Itt szenvedett balesetet 2015-ben Küronya Miklós, az Omega együttes hangmérnöke. A súlyosan megsérült zenészt a helyszínen a csepeli mentősöknek köszönhetően még sikerült újraéleszteni, de sérülései miatt egy hónap múlva meghalt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu