Súlyos agyműtéten esett át Keresztes Ildikó, miután egy tumort találtak a koponyájában. Az énekesnő betegsége véletlenül derült ki, előreláthatóan csak ősszel tér vissza a színpadra, erről a Nők Lapjának nyilatkozott a napokban.

Betegségéről vallott

Keresztes Ildikó, súlyos műtétje után úgy döntött, a nyilvánosság elé áll, azt gondolja, tartozik azzal a rajongóinak, hogy tudják, miért tűnt el a nyilvánosság elől.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nyugalomra volt szüksége

„A fülemtől vágtak a hajam tövében a homlokom közepéig, mert találtak az agyamban egy daganatot. Novemberben derült ki, ám nem akartam róla beszélni, mert találgatásokra adott volna okot, és nekem elsősorban nyugalomra volt szükségem” – mondta az énekesnő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kivizsgálták a kórházban

„Egy nap arra ébredtem, hogy rettenetesen szédülök, és hányinger gyötör. Először azt hittem, a front miatt van, vagy a kimerültség okozza, mert tavaly rengeteget dolgoztam. Ám mivel napokig nem múlt el, a barátnőm bevitt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztályára. Befektettek, össze-vissza vizsgáltak, közben a szédülés elmúlt – valószínűleg egy vírus okozta –, de nem találtak semmit. Viszont az utolsó pillanatban csináltak egy agyi CT-t, és felfedeztek egy háromcentis tumort a homlokom mögött” – kezdte betegsége történetét az énekesnő.

El kellett távolítani

Akkor még nem lehetett tudni, hogy a daganat jóindulatú-e, az csak néhány nap múlva derült ki. Ennek ellenére el kellett távolítani. „Egy tumort ugyebár nem lehet meginterjúvolni, hogy tetszik-e még tovább nőni, mert ha igen, akkor sajnos ki kell műteni, ugyanis nagy bajt okozhat, a páciens megvakulhat, lebénulhat, nem sorolom tovább. Keríteni kellett gyorsan egy specialistát, aki megszabadít tőle”.

Februárban műtötték

Az énekesnőnek sikerült bejutnia az ország egyik legjobb szakemberéhez, aki február elején műtötte meg. Utána három hónapig nagyon kellett vigyáznia magára, még lehajolnia sem volt szabad.

Pihenésre volt szüksége

„Miközben lábadoztam, sikerült átkereteznem magamban a történteket. Csodálatos ajándékot kaptam a hatvanadik születésnapomra: egy pihenéssel töltött évet, amelynek során sem stressz, sem semmilyen tennivaló nem terhel, és végre elengedhetem magam, ez évtizedek óta nem adatott meg”.

Kiégésben szenvedett

Keresztes Ildikó arról is beszélt, hogy betegsége előtt, egy ideje már a kiégés tüneteivel küszködött, a felkelés is nehezére esett, nemhogy fellépésekre járni. „A színházban a takarásban majdnem elsírtam magam” – árulta el.

Erősebb és bölcsebb

„Végre megértettem, hogy az élet szép, és örülni kell minden apróságnak. Egy szál virágnak is…” – mondta az énekesnő, aki most úgy érzi, egyre erősebb és bölcsebb lett a műtétje óta.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Keresztes Ildikó – Forrás: TV2