“Olyan, mintha nem is a mi házunk lenne” – ámuldozott Ági kisfia, amikor meglátta, hogyan alakították át az OM Misszió holland önkéntesei és magyar segítői a házukat mindössze öt nap alatt.

Ennyi mindent csináltak

A súlyosan beteg, négy gyermekét egyedül nevelő Ági otthonát mintegy húsz elkötelezett önkéntes varázsolta újjá. Kertrendezés, betonozás, festés, villanyszerelés, csempézés, ajtócsere, szigetelés és még a ház újrabútorozása is belefért ebbe a szűk egy hétbe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nincs víz a házban

Áginak így szinte minden vágya teljesült, már csak a vizet kell bevezetni a házba, ebben is segítik majd Ágit az önkéntesek. Jelenleg a kerti kútból érkezik a víz a kis konyhába. De a legnagyobb meglepetés mégiscsak a szoba volt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagyon meghatódott

Az ÉrdMost cikke szerint az édesanya a meghatottságtól hirtelen alig jutott szóhoz. Majd elújságolta, hogy amikor megkezdték a visszapakolást, a fiúk maguk válogatták ki a játékaikat, amire nincs már szükségük. Így jobban elférnek. A pici hálót a legidősebb fiú kapta, az étkezőben lévő ágyon pedig Ági tud pihenni. A nagyszobán három fiú osztozik, az ikreké persze az ajándékba hozott emeletes ágy lesz.

Mindenben segítették

A 9 éves ikrek, a 14 és 18 éves kamaszfiúk eddig nem is álmodhattak gondtalan gyerekkorról, de amiben tudták, segítették a májátültetésre váró, mankóval közlekedő édesanyjukat. Ági nem tud munkát vállalni az egészségi állapota miatt, de amíg bírja, a háztartást ellátja. A közelben lakó édesanyja segíti, amúgy ő főz, takarít.

Gyűjtést szerveztek

“Körülbelül kétmillió forintot gyűjtöttek össze Hollandiában adományokból, ebből fedezik a sódert, a cementet, miegymást” – árulta el az ÉrdMostnak Csernus Zsoltné Ilona, a nemzetközi, Érden is jelenlévő OM Misszió tagja, a munkálatok egyik szervezője. Mint mondta, a holland önkéntesek korábban egy fogyatékkal élő érdi testvérpár lakását tették rendbe, még új bútorokat is vásároltak nekik.

Videó a felújításról:

Rendbe teszik kertet is

Az önkéntesek elvitetik a kertben felhalmozott, használaton kívüli lomot, rendbe teszik a teraszt, új kerti bútort is vásárolnak. Kicserélik a bejárati ajtót, a konyha padlóburkolatát és a szoba aljzatát. Majd azzal a lendülettel kifestik a házat, és új bútorral rendezik be. A kertben kivágják az elszáradt bokrokat, és visszametszik a fákat.

Szerencséjük volt

“Ági mondta, ha kiszedjük a szekrényt, szétesik. Márpedig mi ki fogjuk szedni. Mikor sokadszorra jártunk itt, épp tanakodtunk, hogyan is oldjuk meg ezt a dolgot. Majd kaptunk egy levelet. Abban arról tájékoztattak minket, hogy épp kiürítenek egy érdi lakást, ahol nagyon megkímélt bútorok vannak, nem kérjük-e? Persze, hogy kértük.  Elhoztunk egy szekrénysort, egy ülősarkot, a fiúknak pedig emeletes ágyuk lesz” – újságolta Ilona korábban az Érdmostnak.

Ételosztásban is segítenek

Az OM Misszió egy keresztény szervezet, amely területen is segítséget nyújt az elesetteknek, nehéz helyzetben élőknek. Többek között rendszeresen részt vesznek az érdi téli ételosztásban.

Személyesen is segítenek

A szervezet külföldi, illetve magyar önkéntesek segítségével újítja fel a rászorulók házait, vagy végeznek kerti és egyéb munkát olyanoknál, akiknek erre nincs kapacitásuk. Hollandiából többször is érkeztek már fiatalok, velük pedig pár idősebb szakember, hogy segítő kezet nyújtsanak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az Érdmost videójából