Egy aluljáró mindig nyomasztó, kivéve, ha vidám grafikákkal van díszítve. Dunakeszin az aluljáró díszítésében bárki részt vehetett, szép színes is lett, hasonlóan a gödöllői aluljáróhoz.

Dunakeszin kézbe vették a gyártelepi aluljáró sorsát. Elegük volt az arra járóknak a nyomasztó fehér falakból, ezért kifestették. Bárki pingálhatott, akinek csak kedve volt.

„Nagyon szuper, hogy mindenki alkotott. Mindenki keze nyomát magán viseli a fal. Nagyon jó volt látni, hogy ennyi embert megmozgat ez a program! Mindenki beletette a szívét lelkét, bízom benne, hogy sokáig ilyen marad” – mondta a Dunakeszipost.hu oldalnak az egész napos munka után az egyik falfestő és szervező, Vámos Róbert. 

A festésen politikusokat is láttak dolgozni, de nem róluk szólt a történet, hanem a lelkes dunakeszieken volt a hangsúly.

Gödöllőn is színes az aluljáró

Nem ez az első olyan aluljáró, amit közösen dekorálnak ki. Legutóbb 2015-ben volt hasonló megmozdulás az agglomerációban. Akkor Gödöllő belvárosában található aluljárót festették ki.

A város szinte összes iskolása részt vett a munkában, a pingálást a Gödölői Városi Múzeum szervezte. Az alábbi képünkön látszik, hogy a gödöllői aluljáró is sokkal barátságosabb lett, pont úgy, mint most a dunakeszi aluljáró.

Kiemelt kép: Dunakeszi aluljáró festése – Forrás: Dunakeszipost.hu, Gödöllő aluljáró – Forrás: BudaPestkörnyéke.hu