Újabb 1376 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, míg az elmúlt 24 órában életét vesztette 101 beteg. A harmadik hullám egyértelmű enyhülését mutatják a számok, eközben az oltási program is folyamatosan halad, csak szombat hajnalban 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra.

1376 új fertőzött

1376 új koronavírusos beteget diagnosztizáltak, így a járvány kezdete óta összesen 790 564 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldal.

101 beteg elhunyt

A koronavírus-fertőzésben elhunyt 101 többségében idős, krónikus beteg, ezzel az elhunytak száma 28 504 főre emelkedett. Hasonló számok egyébként idén januárban és tavaly decemberben voltak, még a második hullám idején. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nő a gyógyultak száma

Jó hír viszont, hogy a gyógyultak száma folyamatosan nő, eddig már 561 119-en kigyógyultak a fertőzésből. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 200 941 főre csökkent. 

Több mint 3 ezren kórházban

A legfrissebb statisztikák szerint 3633 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és közülük 420-an szorulnak lélegeztetőgépes kezelésre.

Zajlik az oltás

Mindeközben folyamatosan zajlik az oltás, amelynek köszönhetően eddig már 4 261 822 fő megkapta az első oltását. Azoknak a száma, akik már a második dózisukat is megkapták, 2 452 603 főre nőtt.

Három vakcinára is lehet időpontot foglalni

A kormányzati tájékoztató oldal szerint az online időpontfoglalóban Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásokra is lehet oltásokat foglalni. Éjfélkor lezárult a 16-18 évesek regisztrációja a jövő heti oltáshoz, és a fiatalok számára is napokon belül megnyílik az online időpontfoglaló.

1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett

Szombat hajnalban 1,2 millió adag Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra. Szijjártó Péter a szállítmánnyal kapcsolatban azt mondta: “ez az eddigi védekezési időszak legnagyobb oltóanyag-szállítmánya”.

3,3 millió adag érkezett Kínából

A szombat hajnali milliós vakcina-szállítmánnyal 3,3 millió adagra nőtt a Kínából beérkezett oltóanyag mennyisége. “A szerződés értelmében Magyarország még egy 1,7 millió adagból álló szállítmányt vár az ázsiai országból” – mondta a külügyi tárca vezetője.

Engedélyezték a veszélyhelyzeti alkalmazását

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteken hivatalosan is jóváhagyta a Sinopharm vakcina vészhelyzeti alkalmazását. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Oltás – Forrás: MTI/Balázs Attila