Célegyenesbe fordult egy 2019-ben indult kezdeményezés: a jövő évi világbajnokságra épülő atlétikai stadionnal kapcsolatos megállapodás alapján beszerzett új CT-berendezés megkezdi működését a ferencvárosi szakrendelőben! A cél, hogy a gyors és ingyenes vizsgálatoknak köszönhetően minél előbb kiszűrjék az esetleges daganatos megbetegedéseket.

Időben kiderülhet a baj

A jó hírt a kerület polgármestere. Baranyi Krisztina osztotta meg Facebook-oldalán. A gyors vizsgálatnak köszönhetően megnő az esély arra, hogy idejében kiderüljön, ha baj van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

December 1-től ingyenesen

A budapesti lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők számára december 1-től biztosítanak ingyenes CT-vizsgálatot daganatos megbetegedés gyanúja, illetve már igazolt daganatos betegség, továbbá kontrollvizsgálat esetén.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gyors vizsgálat, gyors eredmény

 Az időpontfoglalástól számított 7 napon belül elvégzik a szükséges CT vizsgálatot, további 3 napon belül pedig a leletet is elkészítik.

Beutalóhoz kötött

A vizsgálat szakorvosi beutalóhoz kötött, ezért azt kérik, hogy mindenki egyeztessen orvosával és jelentkezzen be az alábbi elérhetőségek egyikén. Telefon: +36-30-833-4014 E-mail: [email protected]. A ferencvárosi szakrendelő címe: Budapest, 1095. Mester utca 45.

Várólista csökkentési program

A Ferencvárosi Önkormányzat a vizsgálatokat a Fővárosi Önkormányzat CT- várólista csökkentési programjával együttműködve végzi.

CT és MR minden kerületbe!

Addig ne épüljön új stadion Budapesten, amíg nincs minden kerületben CT és MR, mondta a 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony Gergely, és mindez a győzelem után túl is lépett a kampányszlogen keretein. A főváros úgy szavazta meg az atlétikai stadion felépítését, hogy ha a kormány 50 milliárdot ad a kerületi orvosi ellátás fejlesztésére.

Kerületek, amelyek maguk léptek

A hosszú várakozási idők miatt vannak kerületek, amelyek maguk léptek, és már korábban megvalósították Karácsony Gergely elképzeléseit. A 13. kerület és az 5. kerület maga vásárolt CT- és MR-berendezést, hogy a kerületben lakók szükség esetén minél hamarabb eljuthassanak a vizsgálatokig.

Sikerek a 13. kerületben

Egy 2019-es hír szerint a 13. kerületben a legalább egy éve állandó lakcímmel rendelkező páciensek szakorvosi beutalóval 2-3 hét alatt kaptak időpontot képalkotó vizsgálatra. A 800 millióért megvásárolt CT és MR gépen 2017-ben 4050 pácienst vizsgáltak meg. 

Nemes cél

A cél természetesen nem önmagában a gép, hanem a daganatos betegségek korai felismerése, amivel több ezer budapesti életét lehetne tartósan meghosszabbítani.

Óriási segítség

A CT és az MR óriási segítséget ad az orvosoknak a korai és pontos diagnózisok felállításában. Nyugat-Európában kétszer annyi ilyen gép van, mint hazánkban. Ha több ilyen gép lenne, kevesebbet kellene várni, de a szakemberek szerint még többet javítana a helyzeten, ha az állam több vizsgálatot finanszírozna és egyértelművé tenné a betegutakat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: CT-berendezés. Fotó: Wikipédia