Hétfő késő este az árokba csapódott egy autó a Telki és Budakeszi közötti úton. Az autós csodával határos módon megúszta a balesetet.

Telki és Budakeszi közti úton hétfő késő este árokba csapódott egy sárga VW Golf. Az autó teljesen felborult, a sofőr csodával határos módon túlélte a balesetet.

A Balesetinfo Facebook csoportba feltöltött képeken látszik, hogy mentők és a rendőrség is kivonult a helyszínre, végül egy autómentéssel foglalkozó céget hívtak, hogy az autót kiemelje az árokból.

A Telki és Budakeszi közötti csaknem 9 km-es útszakasz gyakran csúszós, az erdő miatt sokszor nyirkos, hiszen az erdei klíma miatt már kora este lecsapódik a pára az útburkolaton.

Az út a Budai-hegység legmagasabb csúcsának tövében kanyarog, több patak völgyét is keresztezi. A mélyebben fekvő részeken szinte mindig nyirkos az útburkolat, a megengedett sebességnél nem kell sokkal gyorsabban menni ahhoz, hogy könnyen kicsússzon az autós.

Vélhetően ebben az esetben is hasonló történhetett: a nem megfelelő sebesség és a gumik nem elegendő tapadása szinte biztos, hogy alapvetően hozzájárult a balesethez.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Fotó: Facebook/Balesetinfó