Egy különleges mediterrán ciklon haladt át Magyarország és az agglomeráció felett szombatról vasárnapra virradóan. Több települést valósággal elöntött a hirtelen lezúduló csapadékvíz, de Göd és Szentendre már korábban elázott egy zivatarcella miatt.

Az Időkép szakértői írása szerint MKR-ré, azaz Mezoskálájú Konvektív Rendszerré álltak össze a hazánkban tomboló zivatarok. Az ilyen rendszerek jellemzője a hosszú élettartam (több óra), valamint a nagy, 100 km feletti területi kiterjedés.

A különleges felhőrendszer este 10 órakor csapott le az agglomerációra. Dél-Buda felől érkezett, majd Gödöllő felé haladt tovább. A frontvonal térségében gyorsan visszaesett a hőmérséklet, rengeteget villámlott és dörgött, aki nem zárta be az ablakokat, nagy csapkodást hallhatott otthon.

Az esti vihar előtt még napközben több helyi zivatarcella is megkeserítette az agglomerációban élők életét.

Egy ilyen csapott le Szentendre és Göd térségére. A nyomait többen posztolták a Facebookra. A képeken úgy tűnik, hogy a szentendreiek és a gödiek jelentős mennyiségű esőt kaptak a nyakukba, sok helyen a csapadékvíz nem tudott lefolyni.

Volt aki az utcai csatornából feltörő vizet posztolta, és azt írta, hogy buzgárok vannak Szentendrén. Kiemelt képünket Melcher Károly tette ki a közösségi oldalra, ezen az egyik szentendrei utcát látjuk. Köszönjük neki, hogy fotójával segíti az agglomerációban élők hiteles tájékoztatását.

Kiemelt kép: Eső után Szentendrén – Fotó: Facebook/Melcher Károly