Szabályosan közlekedett a Toyota a 7-es főúton, amikor egyszer csak egy Citroen hirtelen áttért a szembejövő sávba és elkerülhetetlenné vált a frontális karambol.

Hirtelen átment a szemközti sávba

Információink szerint egy idősebb úr haladt egy Citroen C5 kombival a 7-es főút Fejér megyei szakaszán Székesfehérvár felől Martonvásár felé kedd délután. Baracska belterületén, a lejtős szakaszon minden előzmény nélkül, hirtelen áttért autójával a bal oldalra, ahol szemből éppen egy Toyota RAV4 közlekedett.

Kiszakadt a Toyota kereke

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Semmit sem tehetett

A Toyota középkorú férfi már sofőrje semmit sem tudott tenni a baleset elkerülése érdekében, így a két autó hatalmas csattanással, félig frontálisan egymásba csapódott. A Citroen az út mellett, a járdán húzódó kerékpárútra pördült, a RAV4 pedig az Országút utca 18. számú ház előtti kocsibehajtóra csúszott háttal, ám nem teljesen, mivel a jobb hátsó oldala az út menti vizesárok fölé lógott.

Az árok felett állt meg

Eltalálták a Mercedest az alkatrészek

A lerepülő alkatrészek még a Toyota mögött érkező Mercedes is eltalálták. A mentők és a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, szerencsére minden részvevő bekapcsolt övvel utazott, így a két járműben lévő összes légzsák kirobbant.

A Citroen is csúnyán összetört

Súlyosan sérült az asszony

A Toyota vezetőjének csak a légzsák okozott egyedül sérülést, de ő a helyszínen maradt. Mellette egy kislány utazott, gyermekülésben, ő nem sérült meg, viszont a hátul utazó hölgy súlyosan sérült, őt, valamint az okozó sofőrt a mentőszolgálat szakemberei szállították kórházba.

Totálkáros lett a Citroen

Érdi tűzoltók is segítettek

Szerencsére senki sem szorult a roncsok közé, így a helyszínre riasztott érdi hivatásos, váli önkormányzati és martonvásári önkéntes tűzoltóknak csak áramtalanítani kellett az autókat, illetve az árokból egy létrával támaszották ki a Toyotát, nehogy megbillenjen és lezuhanjon a vizesárokba. A főutat mintegy 3 óra időtartamra teljes szélességben lezárták, a forgalmat önkormányzati utcákra terelték.

Egymás után emelték fel a roncsokat

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.