A Terrorelhárítási Központ látja el, a belügyminiszter kijelölése alapján a 2019. október 29-én és október 30-án Budapestre utazó, kiemelten védett személyek, Szergej Viktorovics Lavrov orosz külügyminiszter, illetve Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin orosz elnök látogatása során a személyvédelmi feladatokat- közölte hétfő délután a Terrorelhárítási Központ.

Mint írják, a „nemzetközileg védett személyek biztosítása érdekében a TEK a szükséges személy- és létesítményvédelmi intézkedéseket életbe léptette és ezeket a látogatás végéig fenntartja”.

A TEK közleményéből kiderül, hogy a küldöttség mozgásával párhuzamosan több útvonalon időszakos terelésre, forgalomkorlátozásra, illetve lezárásra kerül sor.

Hozzáteszik: „az útvonal-korlátozásokat a hatóságok csak a külföldi delegáció biztonságos mozgásához feltétlenül szükséges ideig tartják fenn, így segítve a Budapesten közlekedőket.

Delegáció miatt ideiglenes forgalomkorlátozás lesz 2019. október 28-án Budapest V. kerületében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság értesíti a járművezetőket és az üzemeltetőket, hogy az alábbi forgalmirend-változás lép életbe a főváros területén.

Tilos lesz megállni október 28-án 8 órától november 1-én 16 óráig a Budapest VI. kerület Andrássy út páratlan oldali szervizútján a Munkácsy Mihály utca és a Rippl-Rónai utca között. A delegáció mozgásának megfelelően folyamatosan lesz majd lezárás a nagyobb csomópontoknál.

A terelések, tiltások végeláthatatlan sorát ezen a linken tudod megnézni. Kattints ide.

MTI, Kiemelt kép: illusztráció