Nehéz napok várnak a börtönben a népszerű énekesre, hiszen a zárkában alig fog hallani emberi szót. A jelenleg érvényben lévő, járványügyi szabályok miatt ugyanis most minden rab külön tölti az idejét, másokkal nem találkozhat.

Lecsukták Fekete Dávidot

Átkozódással és szitkozódással a háta mögött vonult be az előzetes letartóztatásába Fekete Dávid, a Megasztár volt szereplője. Az énekes egy 100 millió forintos csalás miatt került a rendőrség látóterébe, miután néhány ismerőse feljelentette őt – írja a Bors.

Autókkal kereskedett

Az egykori énekes autókkal kereskedett, azonban az áldozatai nem látták az autót vagy annak az árát, amikor Dáviddal kötöttek üzletet. A volt megasztáros gyakorlatilag több embert is földönfutóvá tett, sőt még saját családját is nehéz helyzetbe hozta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Közokirat-hamisítás miatt is felelhet

Mint kiderült, az énekes volt, akinek 55 millió forinttal tartozott. Az ügyészség közokirat-hamisítással és tíz vagyon elleni bűncselekménnyel gyanúsítja a férfit.

Letartóztatták

Fekete Dávidot hétfőn vette őrizetbe a rendőrség, tárgyalására csütörtökig kellett várni, ahol a letartóztatása mellett döntöttek. A Bors szerint Dávid már az első éjszaka kiborult, pokoli kínok közt szenvedte át a cellában töltött estét, nagyon meg volt ijedve.

Egyedül marad

A hatályos jogszabályok szerint Dávid helyzete nem is nagyon fog változni az elkövetkező időszakban, mivel az énekesnek továbbra is egyedül kell maradnia a zárkában. Az újonnan érkező fogvatartottaknak közegészségügyi és járványügyi vizsgálatokon kell átesniük, közösségbe csak 14 nap elteltével mehetnek.

Megvizsgálják

„Az egészségügyi ellátást végző személyi állományunk az egészségügyi befogadások, vizsgálatok során fokozott figyelmet fordít a láz, illetve az esetleges felső légúti panaszok feltárására. Amennyiben a fogvatartottak panaszt jeleznek és/vagy tüneteket produkálnak, úgy minden esetben a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírus fertőzéssel kapcsolatban kiadott szakmai eljárásrendnek megfelelő intézkedéseket léptetünk életbe, amely magában foglalja a PCR-teszt végzését is a fogvatartotton” – tájékoztatta a lapot a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztálya.

Nem találkozhat akárkivel

Fekete Dávid ugyanakkor tarthatja a kapcsolatot a külvilággal, de személyesen az ügyvédjén kívül senkivel sem találkozhat. „Dávid lelkis srác, borítékolható, hogy súlyosan megszenvedi ezt az időszakot” – mondta az énekes egyik közeli barátja.

Át kell gondolnia

Dávid barátja szerint talán nem is akkora baj, ha most az énekes kicsit át tudja gondolni, mit is tett. „Talán nem is baj, ha most egy kicsit a padlóra kerül. Számot kell adnia azokért a cselekményekért, amiket elkövetett, és itt nemcsak a jogi, hanem az emberi oldalról is beszélek. Csúnyán elbánt a feleségével, a gyerekei jövőjével és azokkal az emberekkel is, akik bíztak benne, akik a barátjuknak hitték. Egy komoly tisztulási folyamat elé néz, ami nem lesz könnyű menet számára” – mondta a barátja.

Marad a rácsok mögött

Fekete Dávid még egy hónapig biztosan előzetes letartóztatásban marad. A folytatásról a bíróság fog majd dönteni az ellene felhozott bizonyítékok alapján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fekete Dávid – Forrás: TV2