A zuglói rendőrök elfogták a férfit, aki egy uszodában elhelyezett életmentő készüléket próbált meg elvinni. Arról, hogy pontosan mi járhatott a férfi fejében nem sokat tudni, annyi biztos, hogy a helyszínen az úszómestert is súlyosan bántalmazta.

Fogta, vitte

Nem sportolási céllal érkezett egy 14. kerületi uszodába egy férfi 2023. július 18-án reggel. A kezdetben céltalanul sétálgató vendég egyszer csak a pénztárnál elhelyezett újraélesztő készülékhez lépett, és kibontotta a csomagolásából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hívták az úszómestert

A pénztáros többszöri kérdése után a férfi azt felelte, hogy infarktusa van és használni akarja a gépet, mire az alkalmazott egy úszómester segítségét kérte.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A tolvaj után ment

Mivel a férfi a rosszullét legkisebb jelét sem mutatta, az alkalmazottak felszólították a cselekmény befejezésére, mire a tolvaj a kijárat irányába indult a készülékkel.

Fejbe ütötte

Már az ajtón is kijutott, amikor az őt követő úszómester utolérte és vállánál megragadta. A fogásból menekülő férfi a kezében lévő defibrillátorral fejbe ütötte áldozatát, majd eldobta a készüléket, közölte közleményében a rendőrség.

Elfogták a rendőrök

A 14. Kerületi Rendőrkapitányság beosztottjai néhány percen belül a helyszínen elfogták a 36 éves Sz. Dániel Gergőt. Előállították, majd a nyomozók hallgatták ki rablás bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt.

Mehet a börtönbe

A gyanúsítás ellen panaszt nem tett. A rendőrök előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására, tájékoztatott a történtekről a hatóság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az eset:

Ez is érdekelhet:

Drámai részletek az angyalföldi tragédiáról: T. Róbert Dániel búcsúlevelet hagyott a lakásban, ahol kioltotta szerelme, Petra életét

Kiemelt kép: police.hu videorészlet