Nem kell itt az embereket félteni, akinek van pénze 100 milliós házra, az ki tud fizetni 500 ezer forintot egy rendes útra – hangzott el Budakeszin a Szász utcában, ahol egyszer csak megjelent Détár Enikő és fia Rékasi Zsigmond is, aki egy időben közéleti aktivitása miatt sokat szerepelt a hírekben.

Rékasi Zsigmond legutóbb akkor volt reflektorfényben, amikor a Széll Kálmán téren egy banda bántalmazott egy lányt és ő a segítségére sietett. Most Budakeszin az útfelújítás kapcsán állt a kamerák elé. Az alábbi videóban 20 pásodperctől látható.

Lakossági összefogás

Egy Gall utcában lakó kedves hölgy, Kardos Petra írt augusztus 5-én a hivatalos oldalamra, és meghívott, hogy nézzem meg, hogyan szolgálja a pár évvel ezelőtt leaszfaltozott Szász utca az ott lakó emberek közlekedését. Ma helyszíni szemlét tartottam, több lakóval is sikerült személyesen beszélgetnem, és nagyon örülök, hogy közösen kereshettük a megoldást az ügyben.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Posted by Győri Ottilia hivatalos oldala on Tuesday, August 11, 2020

Pocsék állapotban van Budakeszin a Szász utca, a lakók arra panaszkodnak, hogy tengelytörés fenyegeti az autójukat. Most az önkormányzat beaszfaltozta a kátyúkat, de a helyszínen terepszemlét tartó polgármester, Győri Ottilia szerint ez nem lesz ez hosszú ideig tartó megoldás.

Az aszfaltozás közben előkerült a környéken élő Détár Enikő és fia Rékasi Zsigmond, aki elmondta, hogy ő ugyan gyalog jár és bakancsban, de kétségtelen, hogy nagy segítség az út felújítása.

Nem kell itt az embereket félteni, akinek van pénze 80-100 milliós házra, az ki tud fizetni 500 ezer forintot egy rendes útra – mondta a polgármesternek a helyszínen egy környéken élő asszony.

Győri Ottilia erre válaszul elmondta, hogy az önkormányzatnak fél éve van egy olyan programja, hogy amennyiben a lakók vállalják, hogy kifizetik az útépítés költségeinek a felét, akkor a másik felét hozzáteszi az önkormányzat.

Erre azonnal az a kérdés hangzott el, hogy mit tegyenek azokkal a lakókkal, akik egy vasat sem akarnak a közösbe adni, azonban használni fogják majd az új utat.

A polgármesternek erre az volt a válasza, hogy segítenek megértetni a lakókkal a helyzetet és azt is el tudja képzelni, hogy az utcában élők az önkormányzattal közösen egy társulás keretében csináltatják meg az utcát – mondta Győri Ottilia.

Hasznos lehet a társulási forma

Egy társulás esetében a nem fizető lakóktól is bizonyos körülmények között behajtható lehet az útépítés rájuk eső költsége, de ehhez az kell, hogy az utcában élők többsége biztosan részt vegyen a projektben.

Kiemelt kép: Rékasi Zsigmond – Forrás: Facebook/Győri Ottilia