Gyorsan rájöttek a bűnözők arra, hogy nagyon könnyű prédának számítanak a webáruházak és a csomagküldő cégek csomagautomatái. Senki sem őrzi őket, ha kapucnit húznak, akkor a biztonsági kamera is szinte hatástalan, a szekrények pedig tele lehetnek értékekkel.

Hatékony lopás

Csomagautomaták felfeszítésére szakosodott egy férfi Budapesten. 14 alkalommal feszítette fel a fémdobozokat. Gyorsan rájött arra, hogyan kell hatékonynak lenni. Ha ő maga rendel drága árut és kilopja a fiókból, akkor nem zsákbamacska a csomagautomata feltörése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Könnyű préda

A cikkünk alján elérhető, az Ügyészség által közzétett videón jól látszik, hogy a csomagautomata feltörése rendkívül könnyen és gyorsan megy, alig kell hozzá eszköz. Kis erőkifejtés és máris nyitva a kincsekkel teli bádogfiók.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

5 milliós kár

A csomagautomaták feltörése esetében is igaz a régi mondás: addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik. Most vádat emelt a Budapesti 4. és 15. Kerületi Ügyészség azzal a két férfival szemben, akik csomagautomatákat feszítettek fel a fővárosban, amelyekből ellopták a saját maguk által, de álnéven rendelt, még átvételre váró műszaki cikkeket. A lopással okozott kár több mint ötmillió forint.

14 bűncselekmény

A Fővárosi Főügyészség tájékoztatása szerint a két negyvenes férfi tavaly január és június között, részben közösen, részben önállóan, 14 bűncselekményt követett el összesen.

Álnéven rendeltek

Főként csomagkézbesítő automatákból loptak, vagy próbáltak eltulajdonítani elektronikai eszközöket úgy, hogy álnéven, általuk kitalált email címekről rendelték meg azokat. Az így megrendelt csomagokat tartalmazó fiókokat ezután feltörték.

Csomagpontról is loptak

Olyan eset is volt, hogy egy csomagpontként is működő újpesti számítástechnikai üzletbe törtek be, majd onnan a csomagponton hagyott, átvételre váró csomagokat lopták el, köztük azokat is, amelyet előzőleg álnéven ők maguk rendeltek oda.

Elvitték a jeladót

Az egyik alkalommal egy angyalföldi csomag átvevő automatánál a rendelésük szerinti csomagot nem találták meg, ezért helyette a csomagautomata központi részeit rongálták meg, a központi számítógép egységet, a routert, valamint a jeladót is elvitték. Ebben az esetben a rongálással csaknem 1,2 millió forint kárt okoztak. A lopásokkal okozott kár több mint 5 millió forint.

Börtönt kért az ügyészség

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a több rendbeli lopással és rongálással vádolt két férfire, akik jelenleg is letartóztatásban vannak. Az alábbi felvételen az látható, hogy az egyik elkövető felfeszíti az egyik újpesti csomagautomata ajtajait, majd ellopja a benne lévő értékeket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó a lopásról

Kiemelt kép: részlet a videóból