A fővárosi rendőrök elfogtak két fiatalt, akik bronz puskagolyókat loptak el egy budapesti emlékműről.

Kiszemelték az emlékművet

Az 5. kerületi Kossuth Lajos téren található Véres Csütörtök-emlékművet szemelte ki magának két fiatal 2023. január 24-én délután Budapesten. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Felújítás alatt

A felújítás alatt álló épület homlokzatára elhelyezett szimbolikus bronz puskagolyók közül 11 darabot egy kalapáccsal levertek, majd a zsákmányt zsebre tették. A bűncselekményt az épület biztonsági szolgálatának munkatársai észlelték, és a két fiatalt feltartóztatták, derül ki a rendőrség tájékoztatásából.

Ezzel a kalapáccsal rongáltak:

Elfogták őket

A helyszínre érkező 13. kerületi rendőrök a 24 éves K. Csabát és a 24 éves K. Viktort elfogták, majd tőlük a bronz puskagolyókat – amelyek értéke több mint egymillió forint – lefoglalták.

Helyszíni felvétel:

10 milliós kár

A rongálással okozott restaurálási költség körülbelül 10 millió forint. A két férfit az 5. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették őket. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó is készült:

Kiemelt kép és belső fotók: police.hu