Hihetetlen, de mégis megtörtént: virágok és cserépbe ültetett fák miatt csapott le az erzsébetvárosi közterület-felügyelet a főváros egyik bezárt bulihelyére. A kriminális virágtulajdonos bírságot is kapott, a bejelentést pedig névtelenül tették meg.

Megbüntették

Virágládák és két cserepes fa miatt szabott ki 15 ezer forintos bírságot az erzsébetvárosi közterület-felügyelet a budapesti bulinegyedben található, egyik bezárt szórakozóhelyen. Mint kiderült, a Szimpla Kert kapta a bírságot, pedig az üzemeltető szerint a növények már évek óta az utcán állnak úgy, hogy eddig még senkit sem zavartak – írja a Blikk az Azonnali alapján.

Kazinczy utcában bírságoltak

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

A legrosszabbkor büntetnek

Több mint egy éve tart a járvány, így senkinek sem kell elmagyarázni, milyen nehéz helyzetben vannak a vendéglátósok, akik közül többen az újabb és újabb szigorú korlátozások miatt becsődöltek és/vagy szakmát váltottak. Ebben a kritikus helyzetben érte büntetés a Szimpla Kertet néhány növény miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a bírságról szóló poszt

Öt növény és két farönk

A bejegyzésben jól látható, hogy a 7. kerületi rendészet azért bírságolt, mert „öt darab, dézsában kihelyezett élő növényt” és „két darab farönköt” talált a bezárt helyen. A cédula szerint ez már súlyos kihágásnak minősül, ezért jár a 15 ezres bírság.

Névtelen bejelentés

A Szimpla Kert azért kapott bírságot, mert egy névtelen bejelentés érkezett az önkormányzat felé, amelyben valakinek nagyon nem tetszett, hogy a növények kint vannak az utcán. A bejelentő szerint a problémát az okozta, hogy az érintett szakaszon van egy tábla, amely alapján az utcaszakaszt szabadon kell hagyni.

Kimentek a helyszínre, és bírságoltak

Az Azonnali hírportál megkereste az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság vezetőjét, Sedlak Tibort, aki azt mondta, hogy a tábla miatt szabták ki a bírságot. Elmondása szerint az ilyen bejelentésekre muszáj kiszállnia a közterületeseknek, és a helyszínen döntenek arról, hogy mekkora bírságot kapjon a tulajdonos. A helyszínen egyébként a szabálysértést elismerték.

10 éve ott vannak

A híroldalnak megszólalt a hely tulajdonosa is, Zsendovits Ábel, aki szerint a növények már vagy tíz éve ott vannak, és eddig soha senkit nem zavartak. Mindazonáltal tény, hogy a növények valóban egy olyan helyen helyezkednek el, ahol egy várakozni tilos tábla tiltja a huzamosabb parkolást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek voltak azok a növények

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels