A vasárnap délután érkező viharban óriási csattanással egy villám csapott a csepeli strand egyik medencéjébe. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a villámcsapás következtében egy 15 éves fiú és egy középkorú férfi eszméletét vesztette. A fiú légzése és vérkeringése leállt, újra kellett éleszteni.

Több fővárosi kerületbe is riasztották a tűzoltókat, a vasárnap délután érkezett vihar komoly károkat okozott Budapesten is. A Csepeli Stranfürdő egyik medencéjébe villám csapott, ketten súlyosan megsérültek, hozzájuk mentőt hívtak – írja az Origo.

A katasztrófavédelem szerint több fővárosi kerületbe is riasztani kellett a tűzoltókat, tizenegy helyszínen dolgoznak. A vihar fákat fákat döntött ki, vezetékeket rongált meg és pincéket öntött el a nagy mennyiségű eső.

A Csepeli Strandfürdő területén villám csapott egy fába és az egyik medencébe is. Mentők is érkeztek a helyszínre, ahol ketten súlyosan, életveszélyesen megsérültek. A strandfürdő dolgozói mindenkit kitereltek a medencéből, de ketten pont az alá a fa alá húzódtak be, amelybe belecsapott a villám.

Kolozsi Péter, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője azt mondta a 24.hu oldalnak, hogy az első villám egy fába, a második pedig az egyik medencébe csapott bele.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a villámcsapás következtében egy 15 éves fiú és egy középkorú férfi eszméletét vesztette. A fiú légzése és vérkeringése leállt, újra kellett éleszteni. Stabil állapotban vitték kórházba.

A férfi feltételezhetően belső sérüléseket szenvedett, helyszíni ellátása után – stabil állapotban – egy másik mentőautó vitte kórházba.

A fát a tűzoltók körbekordonozták. Az Origó úgy tudja, hogy keresztapa és keresztfia a két sérült. Információik szerint a fiút a strand egészségügyi szolgálata élesztette újra, még azelőtt, hogy a mentők megérkeztek volna.

Kiemelt kép: Villámcsapás a csepeli strandon, BPK-illusztráció