Az elmúlt hetek csapadékos és hideg időjárása nem kímélte a fővárosi utakat. Budapest számtalan pontján keletkeztek kisebb-nagyobb kátyúk, amelyek jelentősen megnehezítik a közlekedést. Az egyik legnagyobb úthiba a Csömöri úti felüljárón keletkezett, ahol egy hatalmas kátyú egy egész sávot járhatatlanná tett, de hasonlóan pocsék a helyzet a Budakeszi úton is, ahol egymás után törnek el az autók kerekei.

Az időjárás az oka mindennek

A Budapest Közút Zrt. Tájékoztatása szerint a kedvezőtlen, csapadékos időjárás okozta a rövid idő alatt a nagyszámú burkolathiány kialakulását. Ezeket „hidegaszfalt technológiával” ideiglenes jelleggel javítják, de a szakszerű és fegyelmezett bedolgozás ellenére is újra kialakulhatnak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

3200 kátyú

Jelenleg több mint 3200 burkolathiányt, vagyis kátyút tartanak nyilván, amely szám folyamatosan változik. Hozzátették: ezek közül már több mint 800 javítása elkészült, és ellenőrzésre vár.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nagy baj volt a Csömöri úti felüljárón

A Csömöri úti felüljárón keletkezett az egyik legnagyobb hiba, ott ugyanis december elején egy hatalmas kátyútól vált járhatatlanná egy egész sáv. Ezt soron kívül kijavították, de a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt azóta újabb úthibák jelentek meg a felüljáró burkolatán.

Rendszeres ellenőrzés

Kiemelték, hogy a társaság munkatársai több mint 1100 kilométer hosszon látják el a közútkezelési feladatokat, továbbá az üzemeltetésükben lévő útvonalakat rendszeresen ellenőrzik, és a beavatkozásra váró hibák javítását a lehető leghamarabb elvégzik – közölték az Inforádióval.

Törött felnik, sérült autók a Budakeszi úton

Ahogy azt pár nappal ezelőtt megírtuk, a Budapest Közút Zrt. „rendszeres ellenőrzései” ellenére nagy a baj a Budakeszi úton, a budai oldal egyik legforgalmasabb útvonalán. Olyan nagy kátyúk vannak, hogy az a közlekedés biztonságát valóban veszélyezteti, cikáznak az autósok, akinek pedig nem sikerült kikerülni a kátyúkat, eltörik a felnije.

Elárasztották a polgármestert a törtött felnikről készült fotók

Budakeszi polgármesterének több fotót küldtek a helyiek arról, hogy a Budakeszi út fővárosi szakaszán mennyire megrongálódott az autójuk és ugyan tudják, hogy nem hozzá tartozik, de próbáljon meg valamit tenni.

Nem csináltak semmit

Győri Ottilia, Budakeszi polgármestere levelet írt a főpolgármesternek, ebben kifejtette, hogy nagy a baj a Budakeszi úton és legyen szíves intézkedjen. Úgy tűnik Karácsony Gergely még nem szólt a munkatársainak, mert a Budapest Közút Zrt. eddig semmit sem csinált, óriási kátyúk nehezítik továbbra is a közlekedést. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Kátyúk a Budakeszi úton – Fotó. BPK