A virtuális térben már végrehajtotta az iskolai mészárlást az a 17 éves fiú, akit még idejében lekapcsolt a TEK. A volt iskolájában akart vérfürdőt rendezni a kamasz.

Korábbi iskolája tökéletes mását készítette el

A Blikk.hu írt arról, hogy a miskolci fiú számítógépén egy olyan népszerű videójátékot találtak, amelyben a szereplők maguk készíthetik el a pálya grafikáját, ahol leginkább csak lövöldözni akarnak. Az iskolai mészárlásra készülő fiatal az egykori általános iskolája tökéletes másolatát rajzolta meg a virtuális térben, ahova ő egy fegyverrel berontott, majd mindenkire lőtt, aki a szeme elé került. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az interneten végrehajtotta pokoli tervét

Az áldozatok között diákok és tanárok egyaránt voltak. A portál információi szerint a rendőrség által kirendelt informatikus szakértők meg is találták ezt a játékot, így Levente nem tudja letagadni, hogy megtartotta pokoli tervének főpróbáját.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rövidesen vallomást tesz

„Ügyfelemmel egyeztetve arra jutottunk, hogy nemsokára vallomást tesz a rendőrségen. Ami már most teljesen biztos: tagadja majd, hogy a mészárlást ténylegesen végre akarta hajtani. Az tényszerűen igaz, hogy az interneten messze ment, de ez nem azt jelenti, hogy a való életben is képes lett volna a fantáziáját tettekre váltani – közölte dr. Lichy József, a fiatal jogi képviselője.

Egészen döbbenetes milyen csoport tagja volt

Levente egy olyan chatcsoport tagja, ahol a világ minden tájáról verbuválódó fiatalok közös célja, hogy iskolai mészárlást hajtsanak végre. Ami ennél megdöbbentőbb, hogy rengeteg lány is ehhez a csoporthoz tartozik.

Sok kérdésre választ adnak a korábbi beszélgetései

A számítógépén lévő beszélgetésekből kiderül, hogy többekkel is beszélt arról, hogy megöli volt iskolája tanulóit, illetve édesanyjával is végezni akart. Egyedül a kutyáját hagyta volna életben, mert az állat szerinte nem érdemli meg a halált. Egyetlen gondja az volt, hogy nem tudott fegyvert szerezni.

Megpróbált végezni magával

Az elfogása után Levente nevelőintézete került, ahol felakasztotta magát egy radiátorra, ám a felügyelők még idejében észrevették, így megmentették a fiatal életét. Rövid kórházi tartózkodás után visszakerült ugyanabba az intézménybe, és jelenleg is ott van.

Elmeszakértó is vizsgálta

A lap úgy tudja, a kirendelt elmeszakértő nem tapasztalt elváltozást Leventénél, így a fiú nagy valószínűséggel a bíróság által kiszabott büntetését nem az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyító Intézetben tölti majd le, hanem a fiatalkorúak börtönében.

Külföldről érkezett a jelzés

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy március 29-én az Interpol irodája értesítette a magyar rendőröket, hogy az egyik külföldi hatóság egy közösségi online oldalon egy élet elleni bűncselekménnyel kapcsolatos bejegyzést észlelt, ami egy magyarországi felhasználóhoz köthető. Innentől kezdve a magyar hatóságok azon voltak, hogy rajtaüssenek a felhasználón, s mindez 24 óra alatt sikerre vezetett.

Akadt több ilyen poszt is

Egy 17 éves fiú volt az, aki a már említett chatfórumon közzétette az ominózus bejegyzést. Aztán elég hamar kiderült, hogy nem csak ez az egy poszt köthető a nevéhez. A tinédzser több online közösségi platformon is hangoztatta azon tervét, hogy valamelyik általános iskolában lövöldözni fog. Megtervezte, hogy ha betölti a 18. életévét, fegyvert fog vásárolni. Az ehhez szükséges engedélyeztetési eljárással teljesen tisztában volt.

Mindent eltervezett

„A fiatalember, aki két éve magántanulóként végezte a középiskolát, a volt általános iskoláját tervezte tette helyszíneként, mivel az számára közeli és elérhető, valamint ott alapos helyismerettel rendelkezik. Felvázolta, hogy az iskolába hogyan történne a behatolás, az esetlegesen ellene fellépő gondnokkal szemben is fegyvert használna. Emellett azt is tervezte, hogy legalább kettő osztályterembe akar bejutni” – tette hozzá a szóvivő a Blikknek.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Terrorelhárítási Központ