A fővárosi nyomozók lezárták a nyomozást azzal a férfival szemben, aki a gyanú szerint egy közlekedési konfliktus után elütött egy biciklis futárt.

Forgalommal szemben

2021. október 28-án Budapesten, a 7. kerületi egyirányú Kisdiófa utcában szembe ment a forgalommal egy autós, amit egy fedélzeti kamera rögzített. A felvételen az is látszott, ahogy a szabálytalankodó gépkocsivezető mellett megállt egy biciklisfutár, és kérdőre vonta a vezetőt. A sofőr válaszul a kormányt a kerékpáros felé tekerte, majd gázt adott és elütötte. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elfogták a rendőrök

Ezután az autós tolatva elhagyta a helyszínt, de néhány perccel később visszaért; ekkor fogták el az erzsébetvárosi rendőrök. A futár az ütközés következtében súlyosan megsérült.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előállították

A 28 éves K. Richárdot előállították, és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi tagadta, hogy szándékosan ütötte el a biciklist.

Már korábban is ráhúzta a kormányt

Később azonban kiderült, hogy a futárra már egy utcával korábban ráhúzta a kormányt, és abban az utcában is szabálytalanul, forgalommal szembe haladt az autós. Ezért jött utána a futár, hogy kérdőre vonja, mi történt.

Elvették a jogosítványát

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a 27 éves K. Richárd jogosítványát elvették és súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Mindent tagadott először

Vallomásában a férfi végig tagadta a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint tíz éve vezet, de nem vette észre az egyirányú utcát jelző táblákat, a Dob utcában egy parkolóhelyről kiálló autó miatt húzta az út szélére a kormányt, és a Kisdiófa utcában is véletlen ütötte el a biciklist, amikor rájött, hogy rosszul kanyarodott be az utcába és meg akart fordulni.

Az ügyészségen folytatódik

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, az ügy iratait pedig a napokban átadták az ügyészség részére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az eset:

Ez is érdekelhet:

A sínek között feküdt egy ember Rákosrendezőnél, elgázolta a vonat

Kiemelt kép: police.hu videorészlet