Évek óta embertelen állapotok uralkodtak a lakásban, a 11. kerületben. Mindezt a rendőrök számolták fel. Alighanem az undorító szó nem fedi le az ott tapasztaltakat.

Nem tudták, mi vár rájuk bent

Újbuda egyik forgalmas helyén, egy nem túl bizalomgerjesztő pinceajtón készültek éppen belépni a rendőrökkel, valamint a helyi állatvédő egyesület elnöke, Kovács Tamás Gábor. Jó okuk volt, hogy erre vették útjukat.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mint a legrosszabb horrorfilmben

Azonban a sokat tapasztalt egyenruhásokat is megdöbbentette az a látvány, ami odabent fogadta őket. Itt egy sérült nőt találtak, valamint egy haldokló, rákos kutyát a pincében – miközben a lakás minden részéz vastag fekáliaréteg borította.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Sírva aludt el

Mindez még néhány hónappal ezelőtt történt, de a szervezet vezetője csak nemrégiben számolt be a Ripostnak arról, mit is látott az újbudai horrorpincében. A férfi az esetet követően sírva aludt el – a képeket látva pedig teljesen érthető, hogy mennyire felzaklatták a látottak.

Lidércnyomás a pincében

Mint a lapnak elmondta, eredetileg arról tett bejelentést egy fiatal nő, hogy édesapja bántalmazza anyját. Innen indult minden, ami aztán szabályos rémálomba torkollt. Gábor kifejtette, nem tudtak bemenni, mert zárva volt a pinceajtó, így jöttek a rendőrök és a katasztrófavédelem.

Rémes állapotban volt a kutya

„Órák óta ott voltunk már, majdnem kivágták már az ajtót, amikor előjött egy nő, valahonnan hátulról, sérülten. A mentősök kórházba szállították. A kutyája pedig teljesen elhanyagolt volt, mint kiderült, tíz éve nem látta orvos, bűzlött szegény, ránézésre is beteg volt, a »lakást« pedig vastagon fekália borította mindenhol” -idézte fel a döbbenetes körülményeket.

Évek óta tartó állapot

A benti viszonyok pedig arra engedtek következtetni, hogy a nő és kutyája már hosszú évek óta élhetett ilyen körülmények közt. Nagy kérdés volt, hogyan került ebbe a pincébe a nő és miért nem nyitott ajtót két órán keresztül – tette fel a kérdést az elnök.

Meglepődve nézelődött

Szegény kutya haldoklott, kötelező oltásai hiányoztak. Súlya feleannyi volt, mint fajtársainak, és esélyes, hogy a pincét sem hagyhatta el már jó ideje. „Amikor kihoztuk a pincéből Sussyt, csak nézett, hogy mi ez, ez a szabad világ? A nőt valószínűleg bántalmazták, de nem tett feljelentést” – mesélte Gábor.

Nyomozás indult

A rendőrség arról tájékoztatta a lapot, hogy állatkínzás gyanújával folyik eljárás a pincében talált nővel szemben. Házastársa ellen viszont kapcsolati erőszak bűntettének gyanújával folyik a nyomozás.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A haláltusáját vívó kutya

A pince bejárata

(Cikkünkben használt képeinket a  Tizenegy Állatvédő Egyesület készítette.)