Az időpontja igénylését követően három és fél évvel, valamint az első fájdalom jelentkezése után csaknem tíz évvel kapott időpontot csípőprotézis-műtétre egy 58 éves ürömi nő.

Elvesztette az állását

Végné Faddi Andrea az ATV Híradónak beszélt arról, hogy az állapota rohamosan romlott, továbbá a fájdalmai is egyre erősebbek voltak, így végül a családja segítségével magánúton műtette meg magát. A várakozás közben azonban 23 és fél után elvesztette az állását. Andra kerekesszékes gyermekeket oktatott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tíz éve jelentkezett a fájdalom

Az asszony kálváriája még 2013-ban kezdődött, akkor fordult először csípőfájdalmai miatt orvoshoz, azonban nem találtak nála semmit. Ha évvel később, amikor már ülni is járni is nehezen tudott a kezelőorvosa lumbágót diagnosztizált nála, a fájdalmai azonban ezután sem múltak el.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Több vizsgálat

Andrea ezek után magánúton végeztetett el több vizsgálatot, CT-t és MR-t is csináltatott, és kiderült, hogy mindkét oldalon erős kopása van, ezért 2019 januárjában jelentkezett csípőprotézis-műtétre. “Akkor voltam a 943., és kérdeztem a műtéti koordinátort, hogy most 942-nek le kell mennie előttem, míg sorra kerülök? Mondta, hogy ez nem így van” – idézte fel a nő a Híradóban.

Elviselhetetlen volt a fájdalom

Andrea a várakozással teli időben azonban elvesztette a munkáját, pedagógusként dolgozott, egy mozgásjavító iskolában kerekesszékeseket oktatott egészen addig, míg a fájdalmai már nem voltak elviselhetetlenek.

Nem történt semmi

Andrea a Híradónak arról is beszélt, hogy amikor egy év várakozás után nem történt semmi, ismét felkereste a kórházat, akkor már alig tudott járni, de azt mondták neki, akár további két-három év is lehet a vége.

Magánúton műtötték meg végül

Az asszony érezte, hogy nem bírja addig, ezért a családja segítségével összegyűjtötték a 2,5 millió forintos műtét árát, és 2021-ben magánúton – ahol csak három hónap volt a várakozás – megműtötték. “És több, mint egy évre rá, 2022 májusában hívott fel a műtéti koordinátor, hogy akkor elvégeznék a műtétet” – tette hozzá.

Nincs túl jól

Vagyis csaknem három és fél évvel az első időpont igénylését követően és kilenc évvel az első fájdalom jelentkezése után. Andrea ráadásul most sincs túl jól: a lakását nem tudja elhagyni és dolgozni sem tud, a nyugdíjig pedig még lenne két éve. Addig is – mivel nem százalékolták le –  marad a havi 51 ezer forintos rehabilitációs járadék. Az egykori pedagógus azonban nem csak emiatt aggódik: egy közeli hozzátartozója egy éve szívbillentyű műtétre vár. Erre a beavatkozásra rajta kívül 368-an várnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Meghalt az a 2 éves szívbeteg kisfiú, akivel apukája éppen műtétre tartott Budapestre, amikor kiégett a házuk

Kiemelt kép: Illusztráció