Szerencséje volt annak az autósnak, aki a vasúti átjáróban a piros jelzés ellenére fékezés nélkül hajtott át a síneken. A sofőr azonban mégsem úszta meg a felelőtlen tettet: a történteket egy rendőrségi drón rögzítette.

Felelőtlen szabálytalanság

Az egyenruhások a napokban ismét drón segítségével ellenőrizték a közlekedőket. Kamerájuk egy nem mindennapi, felelőtlen szabálytalanságot rögzített az 56-os főúton található egyik vasúti átjáróban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Fékezés nélkül hajtott át az átjárón

A felvételen jól látható, hogy egy Smart vezetője a tilos jelzés ellenére fékezés nélkül hajt át az átjárón – írta meg a police.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nemsokára jött a vonat

Jól látható az is, hogy a merész cselekedetet követően néhány másodperc múlva a sorompó is lecsukódik, és kicsivel később a vonat is közelít az átjáróhoz.

Megmagyarázta tettét

Az egyenruhások néhány száz méter múlva megállították az autót, melynek vezetője azzal védekezett, hogy féktávolságon belül érkezett az átjáróhoz, és ezért nem állt meg a piros jelzésnél. A nő felelőtlenségének ára több tízezer forint közigazgatási bírság és 8 közlekedési büntetőpont lett.   

Csaknem három tucatnyi ember halt meg

A rendőrség a történtek után felhívta a figyelmet arra, hogy a tavalyi évben az országban csaknem három tucatnyi ember vesztette életét vasúti átjáróban történt balesetben.

Kerékpárost gázoltak Pincehelyen

A BudaPestkörnyéke.hu is írt arról tragédiáról, ami Tolna vármegyében történt. Egy nő 2022 decemberében a Pincehelyen levő átjáróban kerékpárját tolva lépett figyelmetlenül a sínekre, miközben jött a vonat. Az ő életét sajnos nem tudták megmenteni.  

 Fokozott óvatosságot kérnek

A tragédiák és súlyos kimenetelű balesetek, továbbá a magas összegű pénzbírság kiszabásának elkerülése érdekében arra hívják fel a vasúti átjárókban közlekedők figyelmét, hogy a vasúti átjárót csak fokozott óvatossággal közelítsék meg, és csak akkor hajtsanak át rajta, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad tilos jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad.

Ha műszaki hiba van…

Ha a vasúti átjárót biztosító berendezés nem működik, minden esetben meg kell állni az átjáró előtt. Csak azután szabad tovább haladni, ha meggyőződtünk róla, hogy nem jön vonat. Fénysorompónál az jelzi az üzemzavart, ha egyik fény sem világít.

Íme, a videó

Forrás: police.hu

Így kell áthaladni

A vasúti átjárón folyamatosan, azaz megállás nélkül, legalább 5 km/h-ás átlagsebességgel szabad áthaladni. Vasúti átjáróban és közvetlenül előtte tilos előzni. A tilos jelzés a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik, de még a megkülönböztető jelzést használó járművekre is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: illusztráció