Döbbenetes felvételt osztott meg az Instgramon a Magyar Közút. A videó tanúsága szeint munkaterületre csapódott be egy terepjárós az M7-es autópályán.

Itt történt

Mint írják az eset június 8-án, szerdán az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Velence térségében történt. A belső sávban mozgó terelés mellett végzett a martonvásári mérnökség kaszálási munkákat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nekicsapódott

A helyszín melletti forgalomfigyelő kamera pedig pont rögzítette, ahogy egy terepjáró nekimegy a munkaterületet és az ott dolgozókat védő energiaelnyelőnek, majd onnan nekicsapódik az előtte lévő kaszáló gépnek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Előírások szerint

A bejegyzésből kiderül, hogy az előjelző autók most is az előírások szerinti távolságra haladtak a guruló munkavégzéstől, valamint a több tíz tonnás narancssárga teherautókon is minden szükséges fényjelzés ment.

Megfelelő útviszonyok

A baleset idején a burkolat száraz volt, csapadékmentes volt az idő és a látási viszonyok is jók voltak. A baleset bekövetkezéséig torlódás nem alakult ki, a forgalom addig a középső és a külső sávon zavartalanul haladt.

Megsérültek

 “A balesetet okozó személygépkocsi vezetője , valamint a kaszálógépet vezető munkatársunk könnyebben megsérült őket az @orszagosmentoszolgalat a székesfehérvári kórházba szállította. Az energiaelnyelő totálkáros, az Unimog két jobb oldali kereke között történt becsapódástól több elem is megsérült, többek között a rézsűkasza támasztó és kirögzítő eleme.” – írja a posztban a Magyar Közút, továbbá így fogalmaznak:

Elismerte a felelősséget

“A hidraulika rendszer nem sérült, így a gémet be lehetett csukni, és a helyszínről a gép így ki tudott állni. A károkozó a felelősségét elismerte.”

Ez is érdekelhet:

Menőzni akart a BMW-vel az Üllői úton a férfi, aztán lerombolta a presszóteraszt a drifteléssel – Fotók

Erre hívják fel a figyelmet

 “Nemrég itt is kommunikáltunk róla, hogy a kaszálási munkák jelentős részét éjszaka és a hajnali órákban, valamint a csúcsidőszakokon kívül igyekszünk végezni, de a munka nagysága miatt (460 millió négyzetméternyi felületet kell kaszálni) nappal is találkozhatnak a közlekedők a belső sávot kaszáló géplánccal a gyorsforgalmi utakon. Figyeljük az előjelzéseket, a forgalmat, hogy ne fordulhassanak elő ilyen balesetek. Vigyázzunk egymásra!” – zárták soraikat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a videó:

Kiemelt kép: Magyar Közút – Forrás: Instagram videorészlet