Diáknegyedet építenek Dunakeszin, a kormány mai döntése szerint pénz is lesz a két középiskola, sportcsarnok és uszoda felépítésére. A 40 milliárd forintba kerülő diáknegyed nem csak a dunakeszi, hanem a környék településein élők számára is hasznos lesz.

Gigaberuházás

Szerdán a kormány jóváhagyta a dunakeszi iskolai gigaberuházást, így minden akadály elhárult a látványos, 40 milliárdos projekt megvalósítása előtt. Uszoda, sportcsarnokok és két gimnázium épül a városban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy konyha és étterem is épül

Az új iskola a Klapka utcánál épülhet – írja a Dunakeszipost.hu. Egy helyen lesz a közös konyha és étterem, amely városi rendezvények megtartására is alkalmas lehet. Az iskoláknak saját tornacsarnoka és pályája is lesz. A terveket közmeghallgatás keretén belül még 2020-ban mutatták be.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leggyorsabban fejlődő térség

A helyi fideszes országgyűlési képviselő, Tuzson Bence szerint ekkora oktatási beruházás még nem volt Magyarországon, ezért bátran elmondható, hogy Dunakeszi az ország leggyorsabban fejlődő térsége.

Kampány része

A dunakeszi választókerületben, a Pest 5-ben éppen ma jelentették be, hogy a kormánypártok jelöltje ismét Tuzson Bence. A diáknegyed megvalósításáról szóló mai hírek így lényegében a kampány részének tekinthetők.

Nem a fideszes jelölt vezet

Közben a Republikon Intézet a Párbeszéd megbízásából reprezentatív telefonos közvéleménykutatást végzett a dunakeszi választókörzetben. Ebből az derül ki, hogy az ellenzéki jelölt, a korábbi főpolgármester-helyettes, Dorosz Dávid 5 százalékkal vezet Tuzson Bence előtt.

Sok problémája van a választóknak

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók közel egyharmada szerint a körzetben a hosszú várólisták problémája a legsúlyosabb. Ezt követi 22 százalékkal a dugók, valamint az utak állapota. Harmadik helyen a gödi Samsung-gyár áll, összesen 19 százalékkal.

Nem szólalt fel

A válaszadók kétharmada jelölte meg azt, hogy problémásnak látja, Tuzson Bence, a térség országgyűlési képviselője hét évig nem szólalt fel a térség érdekében a parlamentben.

Sokan mennének szavazni

A Republikon megállapította, a választókerületben magas a választáson való részvétel hajlandóság, az emberek több mint 90 százaléka azt nyilatkozta, elmenne szavazni.

Köszöni a polgármester

Cikkünk megjelenése előtt nem sokkal Dunakeszi polgármestere, Dióssi Csaba annyi posztolt a városba szánt gigaberuházással kapcsolatban, hogy „Megszületett a Kormánydöntés, indulhat a középiskolák építése! Köszönöm a Kormánynak! Köszönöm Tuzson Bence országgyűlési képviselőnek!”

A legek járása

Dunakeszi járást 2013-ban hozták létre, előtte nem létezett. Négy település: Dunakeszi, Fót, Göd és Csomád tartozik a járáshoz. Megalakulásakor ez volt Magyarország legkisebb területű és legnagyobb népsűrűségű járása. Mára az ország második legjómódúbb járása lett. Az egy lakosra jutó nettó jövedelem a covid előtti évben 1,8 millió forint volt évente, ezzel az országos és agglomerációs toplista második helyén végzett a Budakeszi járás után.

A jómódú középosztály otthona

Dióssi Csaba, a járási központ, Dunakeszi polgármestere a BudaPestkörnyéke.hu hírportál kérdésére korábban elmondta: Dunakeszin a középosztály él. Valószínűleg azért választották sokan ezt a várost, mert Budapest irányába többféle közlekedési lehetőség közül lehet választani és jó szolgáltatásokat nyújt a település. Dunakeszin sok fiatal munkavállaló él, ezért magas az aktív lakosság száma, így jöhet ki a statisztikai adatokból, hogy Dunakeszin az átlaghoz képest nagyobb az emberek zsebében az elkölthető jövedelem.

Pozitív spirál

Dióssi Csaba szerint Dunakeszi az elmúlt évtizedben egy pozitív spirálban van. Ez azt jelenti, hogy egyre népszerűbb lett, a kereslet növekedésével felmentek az ingatlanárak, így tehetősebb emberek költöztek a Dunakeszi környékére. A polgármester hozzátette, ez az igényszint emelkedést is hozott magával, amely visszahat a város fejlődésére. Állítja: „Dunakeszin a lakók elvárásai a szolgáltatásokkal kapcsolatban jóval magasabbak, mint a legtöbb vidéki városban.” A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció, nem a dunakeszi diáknegyed látványterve.