Döntött a rendőrség G.w.M és Junior ügyében. A két ismert zenész augusztus 25-én a Petőfi hídon száguldozott egymás mellett, a hajszáról pedig még videót is készítettek, amit Junior közzétett az Instagram-oldalán. A zenészek már meg is kapták a méltó büntetésüket, magas pénzbüntetéssel és több büntetőponttal próbálják elvenni a kedvüket a hasonló mutatványoktól.

Videóra vették

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, rendőrségi eljárás indult, miután L. L. Junior kitett egy videót, milyen jót száguldozott egyik este G. w. M-mel a Petőfi hídon. A rapper igyekezett magától eltolni a felelősséget, amikor megkérdezték az esettel kapcsolatban. A felvételek már csak annak fényében is visszásak, hogy az utóbbi időben több, nagy visszhangot kiváltó, gyorshajtáshoz köthető baleset is történt. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kis gázfröccs, de semmi verseny

„Egy 400 méteres szabad szakaszán az útnak adtunk egy kisebb gázfröccsöt, azután pedig rögtön lefékeztünk. Nem volt sem száguldozás, sem versenyzés” – jelentette ki L. L. Junior azt követően, hogy kikerült Instagram-oldalára a videó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Száguldás a hídon

A felvételek tanúsága szerint az előadóművész 100 km/h-val hajtott át a Petőfi hídon, miközben felvette a mellette haladó G. w. M-t is, aki ugyancsak hatalmas sebességgel haladt tuningolt BMW-jével. Itt egyébként 50 km/h a legnagyobb megengedett sebesség.

A rendőrség vizsgálódott

A Budapesti rendőr-főkapitányság (BRFK) azt írta, hogy hivatalból vizsgálatot indítottak. Ennek keretében vizsgálták a videón látottak tartalmát.

Balázsék beleálltak

A közvélemény hangját a média első vonalának képviselői is meghallották. Az egyébként is rendszeresen éles kommentárokat megfogalmazó rádiós, Sebestyén Balázs is beleállt az ügybe a 24.hu cikke szerint. „Ez olyan fajta érzékenység-sértés, amit szerintem se brahiból, se jaszkarizásból, semmiből nem teszel ki” – kezdte Rákóczi Feri. Sebestyén Balázs azzal folytatta, hogy „vagy ha föl is veszed, elküldöd G. w. M.-nek, nem rakod ki az oldaladra”.

Vállalja a felelősséget, de…

L. L. Junior azt mondta egyébként, hogy vállalja a történtekért a felelősséget, és a következményeket. Hozzátette azonban, hogy nem érti, miért nem indít a rendőrség eljárást azok ellen, akik folyamatosan marihuánafogyasztásról posztolnak. „Én nem veszélyeztettem senkit, (…) továbbra sem áll szándékunkban gondatlan vezetésre buzdítani a fiatalokat”, tette hozzá.

A lóerők szerelmesei

Nem újdonság, hogy L.L. Junior és G.w.M sok millió forint értékű luxusautókat hajt. A száguldás szerelmesei azonban a jelek szerint hajlamosak elfelejteni, hogy a közúti szabályok mindenkire vonatkoznak, így természetesen rájuk is. Junior Instagram-oldalán most is találni olyan régebbi fotót, ahol a telefonja kijelzőjén egyértelműen látszik, hogy épp túllépi a maximális sebességet.

Íme, a büntetés

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megengedett sebesség túllépése miatta két járművezetővel szemben fejenként 90 ezer forint közigazgatási bírságot, valamint 6-6 közlekedési előéleti pontot szabott ki, míg a vezetés közben kézben tartott mobiltelefonnal videózás miatt a jogszabályban rögzített húszezer forint pénzbírságot szabta ki, valamint három közlekedési előéleti pontot rögzített” – olvasható a rendőrségi közleményben. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: L. L. Junior csapatott „egy jót” Fotó: archív