Döntöttek a szervezők: idén is elmarad a Sziget Fesztivál. Erről a hivatalos Instagram oldalukon adtak ki egy közleményt, melyben bejelentik, hogy a járványhelyzet miatt 2021-ben sem nyitja meg a kapuit a Sziget Fesztivál, a jövő évi eseményt azonban már most elkezdik szervezni.

Kiszámíthatatlan terep

Posztjukban azt írják, hogy a globális vírushelyzet sajnos kiszámíthatatlan terepre sodorta a tömegrendezvényeket és a teljes fesztiválipart, így most nekik is felelősségteljes döntést kellett meghozniuk.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Közös felelősség

“Mi, a Sziget szervezői, hisszük, hogy közös felelősségünk együttműködően, mindenki biztonságára törekedve átvészelni ezt a megterhelő időszakot, ezért a fellépőink, szervező és megvalósító csapatunk, valamint a TI biztonságotok érdekében az idei szezont még elengedve, 2022 nyarán fog újult erővel visszatérni a fesztivál.” – írják a posztban.

2022-ben visszatérnek

A visszatérés kapcsán elmondják, hogy nem akármit szerveznek 2022-re: új élmények és egy olyan lineup, ami garantáltan emlékezetessé teszi majd a nyarat! – írják.

A jegyek kérdése

“Ha 2020-as Sziget jeggyel rendelkeztek és szeretnétek részesei lenni a 2022. évi fesztiválnak, semmit nem kell tennetek – 2020-ra szóló jeggyetek automatikusan érvényes lesz 2022-re. Hűségeteket emellett Ajándék Kredittel is jutalmazzuk!
A jegybirtokosokat érintő további részletekről pedig emailben küldtünk tájékoztatást.” – tájékoztatnak a jegyekkel kapcsolatosan, végezetül pedig arra kérnek mindenkit, hogy tartsanak ki, mert nemsokára végre újra együtt ünnepelhetünk majd a Szabadság Szigetén.

Itt a teljes poszt:

Tavaly is elmaradt

Mint ismert a Sziget Fesztivál a koronavírus járvány miatt már tavaly is elmaradt. Akkor már csak azért sem lehetett volna megtartani, mert érvényben volt a szabály, mely szerint tömegrendezvényt maximum 500 főig lehet rendezni.

Komoly anyagi károk

Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, és ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe” – mondta akkor Kádár Tamás, a Sziget főszervezője. A helyzet nyilvánvalóan azóta csak súlyosbodott, hiszen mint kiderült idén is elmaradt a tömegeket, főként külföldieket megmozgató legnagyobb hazai fesztivál, ami elképzelhetetlen összegű bevétel kiesést jelent a szervezőknek.

A FEZEN-t sem tartják meg

A nagy hazai fesztiválok közül a FEZEN is már bejelentette, hogy elmarad idén, bár egy kisebb programsorozattal készülnek, a Fishing on Orfű pedig a tervek szerint az augusztusi pótdátumon kerül majd megrendezésre. A Balaton Sound és a VOLT fesztivál pedig már hetekkel ezelőtt közölte, hogy 2022-ben térnek majd csak vissza.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Sziget Fesztivál