Egy eddig nem azonosított izomsorvadásban szenved egy 11 éves kislány, de nem adja fel. Dórikát már többször megműtötték, és ahogy növekszik, újabb beavatkozások várnak rá. A gyermek akaratereje hatalmas, első műtétje után egy mankóval vett részt egy versenyen, ahol sikerült végig gyalogolnia a távot.

Izmosorvadásban szenved

A 11 éves kislány és édesanyja Hajdúböszörményben él egy albérletben. Dórika anyukája négy órában dolgozik, minden idejét igyekszik lányával tölteni és mindenben segít neki. A gyermek egy eddig nem azonosított izomsorvadásban szenved, és emiatt most újra meg kellett műteni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Mindig lábujjhegyen járt

A kislányt 6 éves korában diagnosztizálták a szörnyű betegséggel. Édesanyjának eleinte csak az tűnt fel, hogy Dórika folyton lábujjhegyen járt. Tavaly meg is kellett műteni, egyszerre mindkét lábát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hatalmas akaraterő

Dórinak nem szegték kedvét a történtek: igaz, segítséggel, egy mankóval a műtét után részt vett a lakóhelyén megrendezett TündérFutáson. Kiderült: a kislánynak hatalmas akaratereje van.

Meghosszabbították az izmot

„Tavaly májusban mindkét lábát megműtötték, az Achilles-izmot hosszabbították meg. Szerencsére a műtét jól sikerült, hiszen augusztus végén, bár akkor még mankóval, a 7. Tündérfutáson sikerült végiggyalogolnia az 500 méteres távot” – mondta a kislány édesanyja.

Kiskutyát is kapott

A Tündérkör Alapítvány kuratóriuma ekkor döntött úgy, hogy idén őt szeretnék támogatni, így a befolyt összegből 100 000 forinttal támogatták a kislányt. Dórika legnagyobb vágya egy kiskutya volt, ezért a szervezet egy menhelyi mentett négylábúval is megajándékozta, akivel idén már mankók nélkül állt a startvonalhoz. 

Újabb műtét

„Dórikának ez már a második műtétje. Az első műtétje tavaly volt, közvetlenül a Tündérfutás előtt. Az izomsorvadás sajnos ilyen. Mindig nyújtani kell az izmait, ahogy nő. De szerencsére jól van és a műtét is jól sikerült” – nyilatkozta a Borsnak Tóth Ferenc, a Tündérkör Alapítvány elnöke.

Kerekesszékben

Mivel Dórika nagyon gyorsan nő, minden bizonnyal egy-két év múlva újra kell majd műteni. A kislány azóta hazatérhetett a kórházból, de kerekesszéket kell használnia, amíg nem erősödik meg újra. 

32 nap fekvőgipsz

„Egy hónapja már másodjára műtötték és 32 napon keresztül fekvőgipszben kellett lennie. Tehát az izmai még jobban lemerevedtek. Éppen ezért most kerekesszékben ülve kell neki megerősödnie, hiszen fokozatosan és lassan, apránként tudja majd csak a járást újra tanulni. De Ő egy iszonyatosan kemény harcos és már bele is tud ülni a kerekesszékbe!” – írta a közösségi oldalon az alapítvány elnöke. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Dórika gyógyul. Fotó: Tündérkör Alapítvány