Óráról órára csökken a remény, hogy épségben előkerül az a 73 éves férfi, aki öt napja tűnt el otthonából. A család szerint a friss szemműtéten átesett Szkok Mihály örült, hogy hazamehetett a kórházból, levegőre vágyott, az eső ellenére is elment sétálni. Kedvenc helyére, a Duna ártere felé vette az irányt, ám estére nem tért haza.

Nem volt jó hangulatban

A család szerint nem volt jó hangulatban a bácsi, térben és időben is elveszthette a tájékozódási képességét. „Nem adjuk fel, reménykedünk abban, hogy valahol meghúzta magát, eltévedt, tágítjuk a keresést, megnézzük a romos házakat is. Bár az időjárás már nekünk kedvez, elállt az eső, az idő ellenünk dolgozik, minden perccel csökken a remény, hogy megtaláljuk” – mondták. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Már meg kellett volna találniuk

„Ha nincs valahol vízben a bácsi, már meg kellett volna találnunk – mondta a tatai polgárőrök vezetője, a kutatást irányító Rezes Róbert. Hozzátette: szinte centiméterről centiméterre átvizsgálták azt a területet, amerre az idős férfi elindulhatott.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A rendőrség is keresi

Szkok Mihályt a rendőrség is körözi eltűnés miatt. Az idős férfi hiányát egy órán belül észlelte a család, amikor május 16-án késő délután nem tért vissza a sétáról. Dunaalmás mellett a szomszédos Neszmélyben is keresni kezdték a rokonok és a barátok.

Nagyon szereti a Dunát

„Miska bácsi nem pecás, de nagyon szereti a Dunát – mondta a Blikknek a család egyik ismerőse, István. – Élvezte, hogy a műtétje után végre jól lát, hiába mondták neki, várjon még pár napot a jó időig, elindult sétálni az esőben. Félő, hogy az ázott földeken, gátakon megcsúszott, elesett, vízbe esett.”

Még az ártérbe is behajtottak

Drónokat, hőkamerákat, kutyákat is bevetettek a keresésbe. A terepjárókkal a Duna víz alá került árterébe is behajtottak, sehol nem találtak olyan nyomot, ami arra utalt volna, a férfi arra járt. Sajnos az eső miatt most horgászok sem voltak a vízparton, senki nem találkozott a magányos sétálóval.

A személyleírás

Az eltűnt férfi 166-170 centiméter magas, 41-50 kilogramm, vékony testalkatú, ősz hajú, szemüveges. Eltűnésekor kék színű munkáskabát, szürke melegítőnadrág, kék kockás ing és szürke-kék keresztcsíkos pulóver volt rajta, illetve világoszöld baseballsapka Keg felirattal. Ha valaki látta, a 34/586-854-es telefonszámon értesítheti a tatai rendőröket.

A mentők sem találták meg

A mentőegységek tagjai is úgy gondolták, Miska bácsit a víz közelében kell keresni. A kutató csapatok a közeli Által-ér medrét térdig a vízben gázolva nézték át, átvizsgálták a környékbeli zsilipeket is, de nem akadtak nyomra. Az eltűnt férfi az áradó Duna partjára is eljuthatott, ha itt a vízbe esett, akkor csak abban lehet reménykedni, valahol partra jutott, nem kizárt, hogy a szlovák oldalon.

Nem adják fel

Bár a víz hideg és az elmúlt két hét esőzése miatt magas a vízállás, nagy a sodrás, Miska bácsi nem volt rossz úszó, nem szabad feladni a reményt. „Nem véletlen, hogy az elkövetkező két hétben elhalasztottak mindenféle vízi versenyt, rendezvényt a Dunán, így a Dunakanyari Hajós felvonulást is a sportolókat sem engedik a nyílt vízre – magyarázta a neszmélyi Szabó Attila. – Több part menti vendéglátóhely is bezárt, az előrejelzések szerint még számíthatunk emelkedésre, hiszen a Duna felső szakaszán is esett az eső, most ér ide a víz. Árvízveszély nem lesz, ám ez nem jelenti azt, hogy nem kell vigyázni, az ártérre ilyenkor tilos bemenni.” A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A keresés pillanatai

Kiemelt kép: az eltűnt bácsi. Fotók: Facebook.