Meghalt egy ember szerdán Budapesten, a Nagykörúton. Az Országos Mentőszolgálat azt közölte, hogy egy 98 éves nő az áldozat, aki kivette magát negyedik emeleti lakása ablakából. Két hete hasonló eset történt Zuglóban. Ott egy 76 éves asszony ugrott ki a tizedik emeletről. Ő sem élte túl a zuhanást.

A negyedikről zuhant ki

Kiesett az ablakon és meghalt szerdán egy 98 éves nő Budapesten – számolt be az esetről a Magyar Nemzet. Az idős asszony egy társasház negyedik emeletéről zuhant ki a járdára. A rendőrség a helyszínelés idejére lezárta a gyalogosok számára fenntartott utat.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Nem történt bűncselekmény

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Osztálya azt közölte a 24.hu-val, hogy idegenkezűségre, illetve bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel, azt viszont megerősítették, hogy a nő kizuhant Ferenc körút egyik lakásának ablakából. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárás keretében, szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Rokonoknál lakott

Két hete írtunk arról, hogy Budapesten, a Vezér utcában, az egyik panelház ablakából kivetette magát egy asszony. A 76 éves O. Mária az unokatestvérénél és annak feleségénél lakott egy panelház tizedik emeleti lakásában. Az idős asszonyt nemrég, a férje halála után fogadták be.

A férje rákos volt

Mária és férje, Tamás komoly pozíciót töltött be annak idején, amikor dolgoztak, így okos emberekről beszélhetünk. Tamásról kiderült, hogy rákos, de ő nem akart kezeléseken részt venni, így csak fájdalomcsillapítót szedett és Máriának kellett ellátnia otthon.

Egy éve halt meg a férje

„Ez nagyon komoly felelősséget és terhet jelentett neki. Én is sűrűn átmentem segíteni munka után, de nagyon nehéz volt ez az egész. Körülbelül egy éve halt meg, ekkor költöztettük Máriát magunkhoz” – mondta a család rokona a tragédia után.

Pszichiátriára is elvitték

 „Komoly depressziója volt, ami miatt elvittük orvoshoz is. Azonban az orvost meg tudta győzni, hogy nincs semmi baja és nem akar csinálni semmit. Ezután elvittük a pszichiátriára is, ahol csak annyit állapítottak meg róla, hogy enyhe depressziója van, pedig ez közel se így volt… Most készült idősek otthonába menni, amit nagyon várt. Össze is csomagolt hozzá, de végül erre már nem kerülhetett sor”.

Egyedül volt otthon

A rokon szerint az előző napjuk teljesen szokásosan telt el, úgy, mint bármelyik családnál. Mária már sokkal ritkábban beszélt az öngyilkosságról, így azt gondolták, hogy letett róla. Ám amikor elmentek dolgozni és az asszony egyedül maradt, borzasztó dologra szánta el magát.

A betonra esett

Az egyik szomszéd szemtanúja volt annak, hogy Mária lezuhan a tizedik emeletről, egyenesen a bejárat betonjára és a kiskert kerítésére. Ő hívta a mentőket. A rendőrök és a mentők pár percen belül a helyszínre értek és értesítették a családot. Az idős asszony életét azonban már nem tudták megmenteni.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Kiemelt kép: illusztráció