Halált okozott egy kontár villanyszerelő Nógrád megyében. A 48 éves férfi nem rendelkezett villanyszerelői végzettséggel, mégis elvállalta egy családi ház villanyszerelési munkálatait, és szakszerűtlen munkája utóbb a megbízója halálát okozta – írta a Nógrád Vármegyei Főügyészség közleménye.

Kontár villanyszerelő

A férfit 2022 januárjában ismerőse megkérte, hogy szerelje meg az otthonában lévő villamoshálózatot. Bár a férfi szakirányú végzettséggel nem rendelkezett, mégis elvállalta a munkát.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiiktatta a földelést

A villanyszerelés során szabálytalan javításokat és bővítéseket végzett a fürdőszobában található villanybojleren, majd amikor a házigazda szólt neki, hogy „csíp a víz”, az ezermester a bojler földelését kiiktatta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Halálos áramütés

A szakismeret hiányában elvégzett munkák után az elektromos hálózat ellenőrzését sem végezte el. Pár nappal később az elektromos rendszerben fennálló feszültség megjelent a fém hálózatban – így a fürdőszobában lévő szanitereken is –, melynek következtében a 44 éves nő tisztálkodás közben halálos áramütést szenvedett.

Beismerte tettét

A büntetlen előéletű férfi beismerte és megbánta tettét, a Balassagyarmati Járási Ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolta meg.

Felfüggesztettet kértek rá

Indítványozták, hogy a bíróság ítélje őt fogházbüntetésre, melynek végrehajtását próbaidőre függesszék fel, továbbá tiltsák el őt a foglalkozás gyakorlásától, és kötelezzék a közel milliós bűnügyi költség megfizetésére. Az ügyben a Balassagyarmati Járásbíróság fog dönteni.

Az édesanya talált rá a kislány holttestére

A Kékvillogó.hu hírportál írt arról, hogy 2021 februárjában fürdés közben meghalt egy tízéves hajmáskéri kisfiút A tragédiát áramütés okozta, a gyermek holttestére az édesanyja talált rá a fürdőkádban. A lányt átvitték egy szobába, ahol az időközben megérkező mentők nekiláttak az újraélesztéséhez, de már nem tudtak rajta segíteni

Súlyos hibát követett el a villanyszerelő

Néhány hónappal később kiderült, hogy egy villanyszerelő gondatlansága előzhette meg az esetet, aki súlyos hibát követett el a ház villamoshálózatának felújításakor. Mint a BudaPestkönyéke.hu hírportálon megírtuk, a korábban leválasztott vezetéket visszakötötték a hálózatra. A szétszereléskor azonban nem jelölték meg a korábbi, azonos színű vezetékeket, így a visszakötéskor felcserélték őket. Ez vezetett a tragédiához.

Felfüggesztett börtönt kapott

Egy év tíz hónap, két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a villanyszerelőt a Veszprémi Törvényszék halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció