Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikeresen újraélesztettek egy férfit kedd délután a váci Lidl-ben. A vásárló összeesett, már nem is lélegzett, amikor a boltban lévők megkezdték az újraélesztését.  

Összeesett a Lidl-ben

Riasztást kaptak a mentők, miszerint egy 70 év körüli férfi, minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a váci Lidl áruházban. Többen azonnal a férfi segítségére siettek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megmentették a férfit

„Mentésirányító bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben az újraélesztés lépéseire instruálta a bejelentőket, akik egymást váltva küzdöttek a férfi életéért. Perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytatták az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően végül sikerre vezetett és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők” – írja közleményében az OMSZ.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rosszul lett a boltban

„Éppen a heti bevásárlást intéztem hétfőn, amikor látom, hogy valami történik a boltban Hamar kiderült, hogy egy idős férfivel történt valami nagyon súlyos dolog, láttam, ahogy a földön fekszik magatehetetlenül” – mondta még januárban az egyik vásárló, miután egy férfi összeesett az óbudai bevásárlóközpontban.

Többen hívták a mentőket

A vásárlók közül többen próbáltak mentőt hívni, és a boltban dolgozóknak is jelezték, hogy nagy baj történt. Hamarosan ki is érkeztek a mentők, akik megpróbáltak a bácsinak segíteni. „Nagyon sajnáltam, rossz volt látni ezt az egészet. Én nem is tudtam nézni.”

Nem volt remény

Több dolgozó azt mondta, hogy sajnos hamar kiderült, hogy nincs remény. „Igaz a hír, szegény úr nem élte túl. Úgy tudom, hogy rosszul lett és meg is halt, hiába küzdöttek a mentősök” – mondta az egyik nő, aki éppen ott volt a tragédia idején.

Életmentés a Tescoban

Tavaly novemberben, egy vásárló esett össze a debreceni Tescoban. Miután az ott dolgozók megvizsgálták, kiderült, hogy már nem is lélegzik. Az 50 év körüli férfit, az eladók, defibrillátorral próbálták újraéleszteni.

Kórházba vitték

A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, amit az eladók továbbra is mindenben segítettek. Még arra is figyeltek, hogy eltakarják az ellátást a kíváncsi szempárok elől. A férfit stabil állapotban szállították kórházba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció