A család kutyája mentette meg annak a nőnek az életét, akinek a feje fölött már lángolt a tető a napokban Érden. Manó hallotta a tűz pattogását és ő ébresztette fel az alvó asszonyt. A családnak mindene odaveszett, a káruk mintegy 30 millió forint.

„Ég a házunk”

Néhány nappal ezelőtt tűz ütött ki egy érdi családi házban a Fűtő utcában. „Éppen az éjszakai műszakot töltöttem a munkahelyemen, amikor a párom telefonált, hogy ég a házunk” – fogalmazott Zoltán az egyik érintett, aki azonnal indult is haza, és még a tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen volt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Lángolt a feje felett a tető

Nem sokon múlt a tragédia: a férfi párja, Krisztina még aludt, miközben a feje felett már javában lángolt a tető.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A kutya mentette meg

„Manó, a kutyánk mentette meg a párom életét, aki hallva a tűz pattogását ébresztette őt. Csak egy nadrágot tudott magára kapni, és szaladt is ki a házból” – idézte fel az eseményeket a férfi, aki mellett pedig egy gázpalack robbant fel.

Nem tudnak aludni azóta  

Zoltán elmondta, párja azóta nem tud aludni, és ő is teljesen összetört. Nem tudja mitévő legyen, kétségbeesésében pszichológushoz fordult, hogy valahogy fel tudja dolgozni a történteket. Az egyetlen dolog, ami lelket önt belé, hogy egyikőjük sem sérült meg.

A szomszédból indult a tűz

Noha a tűz a szomszédból indult, a jóval jelentősebb kár mégis Zoltánék házában keletkezett. Amíg a szomszédnak a garázsa égett ki, valamint a tető egy része rongálódott meg, addig az ő házuk kilencven százalékban tönkrement. Részben a tűz, részben pedig a tűzoltás következményeként.

Harminc millió forint a kár

A víz a falaktól kezdve a műszaki cikkekig minden eláztatott. A biztosító szerint hozzávetőlegesen harminc millió forint értékű a kár. A szomszéd épületben egyébként négyen tartózkodtak a tűzeset idején, de ők is mindannyian szerencsésen ki tudtak menekülni, írta meg az erdmost.hu.

A kazánnal lehetett gond

Az még nem derült ki pontosan, mi okozta a tüzet, de valószínűleg a szomszéd kazánjával lehetett valami gond – fogalmazott Zoltán. Elmondása szerint az is szerepet játszhatott a tűz terjedésében, hogy a kazán mellett rengeteg fa, papír, vagyis gyúlékony anyag volt.

Elismerte felelősségét

A szomszéd elismerte a saját felelősségét, illetve már abban is megegyeztek, hogy segítenek nekik a ház helyrehozásában. Zoltán hangsúlyozta, nagyon köszönik mindazoknak, akik már eddig is segítettek nekik, és természetesen minden további felajánlást szívesen fogadnak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tűzeset helyszíne

Kiemelt kép: mindene odaveszett az érdi párnak. Fotók: erdmost.hu