Szilveszter éjszaka egy nő ült Szegeden, a Bertalan híd korlátján. Onnan akarta a mélybe vetni magát, egy biciklis mentette meg.  Néhány nappal ezelőtt a veszprémi viaduktról vetette magát a mélybe egy férfi, ő a helyszínen meghalt.

A korláton ült

Egy idős nő a híd korlátján ülve bámészkodott és nézte az alatta folyó mély vizet, amikor is egy arra járó biciklis felfigyelt rá. A biciklis egyik barátjával kerékpározott a hídon, amikor meglátták a nőt a korlátnál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A hídon ment át

„Este úgy 18 óra 20 perc táján tekertem hazafele az egyik barátommal a Bertalan hídon, és messziről azt vettük észre, hogy valaki ül a korlát szélén” – mondta a Tényeknek a bicikliző férfi.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Semmire sem reagált

Amint észrevették, hogy egy női alak ül a korláton, egy percig sem gondolkoztak azon, hogy megmentsék-e a kétségbeesettnek tűnő, 50-60 körüli nő életét. Lassan odasétáltak hozzá, miközben többször is megpróbálták a nőt megszólítani, de az semmire nem reagált.

Kórházba vitték

Éppen ezért Kamil gyorsan átkarolta és behúzta őt a korlátról a hídra. Biciklis társa ez idő alatt értesítette a mentőket és a rendőröket, akik már stabil állapotban tudták kórházba szállítani a pár perce még öngyilkosságon merengő nőt.

Novemberi eset

November elején a jéghideg Tiszába vetette magát egy férfi Szegeden. A rendőrök és mentősök nagy erőkkel vonultak a helyszínre, hogy megmentsék a Bertalan hídról leugró férfi életét.

Az autósok látták meg

A vízben sodródó testre az autósok figyeltek fel, ők hívtak azonnal segítséget. A Béke úszóháznál a vízimentők és a rendőrség közös erőfeszítésének hála sikerült kiemelni a vízből a férfit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt mondják a szemtanúk

A szemtanúk elmondása szerint a mentés gyors és hatékony volt, a mentősök és a rendőrök pedig példás összhangban dolgoztak együtt.

Szeptemberi eset

Amint azt a Kékvillogó is megírta a Tiszába vetette magát egy nő, de nagy szerencséjére észrevette egy horgászó férfi, aki végül kimentette a vízből. Az eset még szeptemberben történt, szintén Szegeden.

Elindult a Tisza felé

„Éppen kezdtem kipakolni a Belvárosi híd alatt, hogy pecázzak egy kicsit. Tőlem kb. 8-10 méterre egy farmer ruhás 40+ os nő üldögélt, cigarettázott, ivott valami átlátszó folyadékot egy műanyag palackból. Aztán elindult… a Tisza felé” – írta akkor a közösségi oldalán László, a horgász.

Arccal a vízben lebegett

A férfi először azt gondolta, hogy a nő kicsit lehűti magát, látott már hasonlót korábban is, de most sajnos nem ez történt. A nő mintegy három méter megtétele után elvetődött a vízben, de az is elképzelhető, hogy megbotlott valamelyik kőben. László azonnal hívta a 112-t, és látta, hogy arccal a vízben lebegett a nő.

Leugrott a hídról

A mélybe vetette magát egy idős férfi a veszprémi Szent István völgyhídról múlt szerdán. Bartók Judit rendőrségi szóvivő megerősítette, hogy az áldozat nem élte túl a zuhanást, a helyszínen életét vesztette. A rendőrség általános közigazgatási rendtartás keretében vizsgálja a tragédia körülményeit. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell!

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

Kiemelt kép: a szegedi Bertalan híd