Busszal ütközött egy biciklis Érden, a busznak kitörött a szélvédője, a férfit kórházba vitték. Közben érkezett a hír, hogy korábban egy 35 éves nőt élesztettek újra az egyik fővárosi plázában. A vásárlók siettek a segítségére, ők kezdték meg az újraélesztést.

Baleset Érden

Busszal ütközött egy biciklis Érden, hétfő délután. A baleset a Bajcsi-Zsilinszky út és a Daróci utca kereszteződésében történt. A helyi Facebook csoportban azt írják egy idős férfi kanyarodott ki a mellékutcából és akkor ütközött össze a busszal.

Helyszíni felvétel a baleset után

Forrás: Facebook/Érd és környéke

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Fejjel csapódott a busznak

Az ütközés olyan mértékű volt, hogy az idős férfi feje a szélvédőnek csapódott, emiatt betört a busz üvege. A helyszínre mentő is érkezett, amely szirénázva vitte le az idős férfit a helyszínről. A helyszínelés még most is tart, a forgalmat elterelték.

Rosszul lett a plázában

Vásárlás közben lett rosszul az a 35 év körüli nő, akihez egy fővárosi bevásárlóközpontba riasztották a mentőket tegnap. A mentésirányítás instrukciói alapján a helyszínen levők megvizsgálták a beteget, aki már nem lélegzett – írják az OMSZ facebook-oldalán.

A szemtanúk élesztették újra

Amíg a mentésirányító riasztotta a legközelebbi esetkocsit és jelzést adott le a Szív City applikáción, folyamatosan instruálta a nő vőlegényét az újraélesztés lépéseire. Miközben a szemtanúk egymást váltva küzdöttek az asszony életéért, egyikük elrohant a plázában kihelyezett félautomata defibrillátorért, melyet használtak is.

Visszatért a nő

Hamarosan egy orvostanhallgató is csatlakozott a küzdelemhez, amit a perceken belül helyszínre érkező mentők emelt szinten folytattak. Bár az ellátás még sokáig zajlott a helyszínen, az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Kiemelt kép: Mentőautó Érden – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu