Drámai pillanatok zajlottak le az M3-as autópálya bagi lehajtójánál, amikor egy 6 hetes gyermek légzése leállt. Szerencsére épp ott volt egy rendőr, aki megmentette a kisbaba életét.

Rendőrhöz rohant az apuka

Az M3-as autópálya bagi lehajtójánál, egy kétségbeesett apuka szaladt oda az autópályán tartózkodó rendőrhöz, kezében a nem lélegző gyermekével. Kovács Márk zászlósban, a mozdulatlan fiúcska láttán, csak egy pillanatra állt meg az ütő, aztán mentőt kért a helyszínre.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Követték az utasításokat

A rendőr az Országos Mentőszolgálat mentőhelikoptert és minden mást is riasztott, miközben telefonon adta az újraélesztési feladatokat. Márk és az apuka versenyt futottak az idővel, szavak, gondolkodás és megállás nélkül tették, amit a mentésirányító mondott. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Több mentőegység is a helyszínre érkezett

Forrás: Facebook/PVMRK

Felsírt a gyerek

A rendőr és az apuka a kisbaba arcát és szájat fújták, és dörzsölték a mellkasát. Egészen addig, amíg néhány perccel később meg nem hallották a gyermeksírást!

Kórházba vitték

Közben megérkezett a mentőhelikopter, amely az M3-as autópályán szállt le, a mentőhelikopter orvosa megvizsgálta a babát, majd kórházba vitték.  A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megkönnyezi a történetet

Kovács Márk gyakorló apuka, egy hét és egy négyéves gyermeke van. Amikor elmesélte otthon a történetet, hangja többször is elcsuklott. Nem szégyelli, az eset óta többször is megkönnyezte azt a boldogságot, bár akkor az a 9 perc egy örökkévalóságnak tűnt. Pedig úgy volt, talán nem is tud aznap szolgálatba lépni, mert beteg gyermekeire vigyázott volna, de az egyik nagymama beugrott helyette, így munkába ment…

Kiemelt kép: mentőhelikopter az autópályán – Forrás: Facebook/Pest Vármegyei Rendőrfőkapitányság