Döbbenetes Facebook poszt kering a közösségi oldalon, a bejegyzést egy édesapa írta, aki az M3-as autópályán szembesült azzal, egy édesanya éppen próbálja újraélszeteni a kisgyermekét, a kétségbeesett asszonynak pedig senki nem segít.

A gyermekét élesztette újra

A férfi a posztban osztotta meg az érzéseit, a bejegyzésből kiderül, éppen a kisfiával haladtak az M3-as autópályán Pest felé, amikor is egy álló autóra lettek figyelmesek, minderről a Blikk számolt be. Észrevették, hogy a kocsi mellett egy három év körüli gyermek fekszik a földön, az anyukája pedig igyekszik újraéleszteni, ám senki nem áll meg nekik segíteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Senki nem állt meg

“Egy kisgyerek fekszik a kocsi mellett az aszfalton és egy nő nyomkodja ütemesen a mellkasát. Senki nem áll még ott. SENKI!!!! Ahogy tudunk kihúzunk a külső sávba, megállás, rohanás vissza hozzájuk.Egy 3 éves forma kisgyerek élettelen teste a földön, egy kétségbeesett sokkos anyuka mentős távirányítással próbálja újraéleszteni, a nagymama kezében pedig a kihangosított telefon. Tétovaság, kétségbeesés, reménytelenség, sokk van bennük” – olvasható a férfi bejegyzésében, majd így folytatja:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Azonnal beszálltak a mentésbe

“Azonnal beszállok a mentésbe, Beni pedig telefonon hívja és irányítja a mentőket a pontos helyszínre. Pumpálás, levegő…. A gyerekben pedig továbbra sincs élet… Küzdelem egy pici életért, küzdelem az idővel, a könyörtelenül repülő másodpercekkel. Hosszú percek telnek el, mire újabb emberek csatlakoznak a mentéshez (két férfi) és együtt próbáljuk a csodát. Nekünk ’kell’ most csodát csinálnunk, mert az imára nincs már idő… Talán semmire sincs…Cammognak a percek és ki tudja mennyi idő telhetett el azóta, mióta a nagymama észrevette, hogy az autóban nem lélegzik az unokája? Ki tudja mennyi ideje küzdenek, majd küzdünk ezért a kicsi életért ott az M3 autópálya külső sávjában a mellettük el- és továbbhaladó emberek kíváncsi tekintetének fókuszában?”

FRISS!

“Ennek a szörnyűségnek nem szabadott volna megtörténnie” – Megszólalt Vujity Tvrtko a buszba zárt 4 éves kislány tragédiájáról

Óráknak tűnő percek

“Ki tudja, hogy nem vagyunk-e túl már azon a bizonyos kritikus időn? Semmit nem tudunk, csak hogy egy beteg kisgyerek épp az Angyalokkal társalog a két világ határán…Óráknak tűnő percek után érkezik szirénázva a gyerekmentő és átvéve tőlünk folytatják az újraélesztést immár a mentőautóban, szakszerűen, a mentéshez szükséges minden eszközzel. Mi pedig tétován és tehetetlenül állunk a villogó sárga autó mellett…”

Végtelen szomorúság

És hogy mindezt miért írtam most le? – teszi fel a kérdést az édesapa, amit aztán hosszabban meg is válaszol. “Végtelen szomorúság van bennem azt a közönyt látva, hogy többszáz ember (köztük szülők, édesapák és édesanyák) tétlenül nézik végig, hogy egy édesanya kétségbeesetten, sokkos állapotban küzd a kisgyereke életéért az aszfalton, egy autópálya külső sávjában. Ezt a közönyösséget nem lehet az elsősegélynyújtási ismeretek esetleges hiányával magyarázni. Ezt nem lehet a „sietek”-kel magyarázni. Ezt nem lehet SEMMIVEL sem magyarázni!!!!!”

Büszke a fiára

“Végtelenül büszke vagyok rád Benedek Nervetti, hogy azonnal fölismerted a helyzetet és rohanva a helyszínre, tudásod legjavát nyújtva segítettél az életmentésben. Azt hiszem minden apa olyan gyermekekről álmodik, mint amilyenek Vilivel ti vagytok..”

Erre kéri az embereket

“Ki kellett ezt írni magamból. A fájdalmat. A tehetetlenséget. A dühöt. A félelmet. A szomorúságot. És ezek egyvelegét…Kérek mindenkit, aki ezt a pár szedett-vedett sort olvassa, hogy a következő napokban vegyen a kezébe egy elsősegélynyújtásról szóló könyvet és olvassa át! Soha nem tudhatjuk, mi történik a következő pillanatban. Kinek lesz szüksége – akár a szeretteink között – hirtelen segítségre… Akkor nincs idő egy-egy fejezetet átolvasni, akkor azonnal vizsga van. Vagy pedig a fej elfordítása, odébbállás… aztán pedig otthon a tükör..”

Itt a teljes poszt:

TehetetlenségM3 autópálya Pest felé. Ma délelőtt 11 óra körül a fiammal beszélgetve, nyugalomban. Kényelmes tempó a…

Posted by Péter Nervetti on Tuesday, June 7, 2022

A gyermek túlélte

A bejegyzésből nem derült ki, hogy a gyermek életét sikerült-e végül megmenteni, azonban a poszt alatti kommentek között az apuka arról számolt bá, a történet végül happy enddel zárult: “UPDATE!Ma délutáni információ szerint a gyerkőcnek akad még dolga ezen a sárgolyón… Jelenleg kórházban van, innentől pedig a földi angyalok vigyáznak rá…Köszönöm mindenkinek, aki megállt egy percre ennél a posztnál és valamiféleképp megérintődött egy picit…. Vigyázzunk egymásra!” – kérte az embertársait az érzelmeivel küzdő édesapa.

Kiemelt kép: Illusztráció, M3-as autópálya