Durva karambol történt Budapesten a 10. kerületben. Egy piásan száguldozó Toyota okozott balesetet, egy Infinety terepjáró nem tudta elkerülni az ütközést, egy felüljáró oszlopának csapódott.

Áthajtott a piroson

Csütörtök éjjel egy Toyota Corolla a 10. kerületi Kőér utcán igyekezett az Üllői út felé. A csomópontban a jelzőlámpa épp pirosat mutatott, de ez nem akadályozta meg a Corolla férfi sofőrjét, hogy a megengedett sebességet túllépve áthajtson a kereszteződésen a Ferde utca felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Összetört a szép új autó

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Szabályosan ment, de hiába

Sajnos azonban az Üllői úton a Shopmark irányából szabályosan közlekedő Infiniti terepjáró szintén férfi vezetője erre nem számíthatott, igazából fékezni sem volt már képes a semmiből elé vágódó Toyota láttán, így annak bal oldalába csapódott.

Totálkáros lett a Toyota

Tartópillérnek vágódott

Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy az Infiniti egyszerűen feltolta a Corollát egy járdaszigetre, ahol a Toyota a hátsó részével kidöntött egy elektromos kapcsolószekrényt, majd a Határ úti felüljáró tartópillérének vágódott.

Levágták az ajtót

Roncsba szorult a Toyota vezetője

Az esethez riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság doktorszolgálatának segítségével, a bal első ajtó levágása után kiemelték a Toyota roncsba szorult vezetőjét, majd áramtalanították az autókat.

Az Infinetynek az eleje gyűrődött fel

Nem használt övet

Információink szerint a balesetet okozó sofőr, mivel nem használta a biztonsági övét, súlyos sérülést szenvedett, őt a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították.

Sokáig tartott a helyszínelés

Piás volt

A helyszínelés során a Toyota vezetőjénél felmerült az alkoholos befolyásoltság is, mivel a helyszínen végzett légalkoholos mérés pozitív értéket mutatott, ezért a kórházban vért is vettek tőle. A kereszteződést a Rendőrség a mentés idejére, mintegy 2 óra időtartamra teljesen lezárta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.