Véget vetnek a nagy felháborodásnak, nem lesz több ikerház építés a régi telkeken!  Az agglomerációs városban megoldódni látszik a helyiek egyik legnagyobb problémája.

Egy telekre csak egy ház épülhet januártól Dunakeszin, többek közt erről is beszélt Dióssi Csaba egy helyi fórumon. A rendelet már 2 éve született, de csak januártól lép életbe. A Dunakeszipost.hu azt írja, hogy eddig azért nem hirdették ki a határozatot, mert nem szerették volna, ha a köztes időszakban felpörögnek a lakásépítések a városban.

A Dunakeszin élünk Facebook csoport hozzászólásai szerint a rendelet nagyon népszerű a helyiek körében, mert a „többlakásos házak építése egy telken” probléma már régóta és szívügye a helyieknek.

A Dunakeszi polgármester többek közt arról is beszélt, hogy szükség lenne egy új piac felépítésére. A lap szerint ez azért nem történt még meg, mert  néhány helyi kereskedő csillagászati árat kér a meglévő üzletrészéért vagy egyáltalán nem akarja azt eladni. Ezért egy piaci jellegű bevásárlóközpont épül majd.

Dióssi Csaba arról is beszélt, hogy helyi vasútállomás mellett több parkoló kialakítása is tervben van. A lakossági fórumon szó volt egy új uszoda és két új középiskola létesítéséről is. Az új oktatási intézménybe elsősorban helyi diákokat vesznek majd fel.

Kiemelt kép: illusztráció, a fotó nem az érintett területen, hanem Dunakeszi új részén készült, forrás: BudaPestkörnyeke.hu