Több mint 140 kilogramm, körülbelül 350 millió forint feketepiaci értékű kábítószert találtak a rendőrök egy kábítószer-kereskedőnél Solymáron. A házkutatásról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Fülest kaptak a zsaruk

A rendőrség fülest kapott, így jutottak el ahhoz a férfihoz, aki információik szerint Solymáron tárolt eladásra szánt kábítószereket és termesztett marihuánát, és a drogokat Budapesten értékesítette.

Rajtaütöttek a 31 éves díleren

A nyomozók kedden ütöttek rajta a solymári ingatlanon, és elfogták el a 31 éves debreceni férfit, B. Tamást. A debreceni férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették és letartóztatták.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Marihuánát is termesztett

A házkutatás során a házzal egybeépített garázsban marihuánatermesztéshez kialakított, nagyteljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak.

Sokféle kábítószer volt nála

Az ingatlanban összesen 141 kilogramm kábítószert, az első adatok szerint kokaint, amfetamint, hasist, marihuánát és kábítószergyanús tablettákat találtak, valamint lefoglaltak egymillió forintot is. A kábítószerek becsült feketepiaci értéke körülbelül 350 millió forint.

Félmilliárd forintot érő drogot lepleztek le

A BRFK kábítószerbűnözés elleni osztálya az elmúlt három hétben 214 kilogramm kábítószert és 279 tő marihuánát vont ki a forgalomból. A lefoglalt drog feketepiaci értéke meghaladja a félmilliárd forintot.

Gyorsan történt minden

Alig egy hete írtuk, hogy lekapcsolatk két dílert a kőbányai lakótelepen. Olyan gyorsan történt minden, hogy a lakótelepen élők csak később vették észre, hogy több rendőrautó áll meg a parkolóban. Két 30 éves dílerre csaptak le, rengeteg pénzt, kábítószert és két luxusautót foglaltak le. A rendőrségi rajtaütésről készült videót ide kattintva éred el.

Történelmi heroinfogás

Szintén pár napja írtuk, hogy a magyar bűnüldözés történetének egyik legnagyobb mennyiségű, csaknem 70 kilogramm súlyú heroinszállítmányát foglalták le a rendőrök Budapesten. A drog Törökországból  érkezett kamionnal, műanyag fóliába tekerték. A rendőrök akkor csaptak le a csempészekre, amikor a kipakolták a drogot egy pesti raktárban. Most vádemeléssel bírósági szakaszba lépett az ügy, egy férfit még mindig keresnek.

Veszélyes állatok és drog

Szintén alig másfél hete írtuk, hogy a rendőrök is meglepődtek, amikor egy füles után kábítószert kerestek abban a dunaharaszti házban, ahol több veszélyes állat került elő. A 41 éves férfit és a családját nem zavarták az engedély nélkül tartott aligátorteknős, mérgeskígyó és a termetes krokodil. A házkutatásról készült rendőrségi videót ide kattintva éred el.

Itt a rendőrség videója a házkutatásról

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából