A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói közel 28 millió forint értékű kábítószert foglaltak le; hat embert, köztük egy érdit és két gödit elfogtak, a hetedik terjesztőt, a 28 éves budapesti Sallai Dániel Györgyöt keresik.

A rendőrök egy autó átvizsgálásakor egy táskában több mint 11 kiló kábítószert találtak, még november 27-én. Az autót egy 49 éves gödi férfi, bizonyos K. Oszkár vezette, őt elfogták és lekapcsolták. Ezzel indult a hálózat felderítése.

A férfit kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a gödi férfit, majd a a rendőrök több helyen, Budapesten és az agglomerációban is házkutatást tartottak. Vélhetően a férfi elmondta kikkel volt kapcsolatban, ezért a rendőrök már célirányosan nyomoztak tovább.

A házkutatások során elfogtak, előállítottak és kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki három budapesti férfit; a 26 éves M. Józsefet, a 25 éves D. Zsoltot és a 32 éves K. Norbertet, valamint a 34 éves érdi Cs. Zoltánt és a 36 éves gödi P. Pétert.

Az alábbi rendőrségi videó alapján úgy tűnik drogelosztókat kapcsoltak le, ezek az urak árulhatták a szórakozóhelyeken és mindenfelé a drogot, nyakig benne vannak a fiatalok mérgezésében.

Az öt terjesztő lakásán és autójában összesen több mint 21 kilogramm kábítószergyanús anyagot, ötmillió forintot, valamint a kábítószer porciózásához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. A lefoglalt kábítószer piaci értéke közel 28 millió forint.

A nyomozók 12 autót, egy teherautót, egy motorkerékpárt, egy motorcsónakot és három kerékpárt is lefoglaltak.

A hat terjesztőt a rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. Az illetékes bíróság K. Oszkár és Cs. Zoltán letartóztatását elrendelte.

A társaság hetedik tagja, a 28 éves budapesti Sallai Dániel György ellen elfogatóparancsot adtak ki, őt a nyomozók jelenleg is keresik.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya kéri, hogy aki a képen látható Sallai Dániel György tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, a 107 vagy a 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából