A drogültetvényt létrehozó párocska nem foglalkozott azzal az aprósággal, hogy a marihuána ültetvénynek erős szaga van. A szomszédok egyből levették mi történik a lakásban és mielőtt beájultak volna a szagtól, feljelentést tettek a rendőrségen.

Erős kábítószer szag a lépcsőházban

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsít a Budapesti Rendőr-főkapitányság 11. Kerületi Rendőrkapitányság egy férfit és egy nőt. A rendőrök 2021. április 14-én bejelentést kaptak arról, hogy egy Etele úti lakásból erős kábítószer illat árad. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyerekszobai sátorban termelték

Amikor megérkeztek a rendőrök, minden bizonnyal ők is csak bámultak, hogy egy gyerekszobába szánt sátorban termesztették a vadkendert.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Itt termelték a kábítószert

Forrás: Rendőrség

64 tő vadkender

A kiérkező rendőrök a lakásban 64 tő marihuánát számoltak össze, ebből már jelentős bevételre lehet szert tenni, ha eladják a termesztők.  

Értékesíthették is

A nyomozók lefoglaltak továbbá a kábítószer előállításához, adagolásához és árusításához használt eszközöket is.

Őrizetbe vették őket

A 11. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a tulajdonosokat, a 43 éves P. Tamást és a 27 éves P. Katalint elfogták, előállították és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A párt őrizetbe vették.

Marihuána lesz a vadkenderből

A marihuána a hasishoz hasonlóan a vadkenderből, indiai kenderből készül. A növény virágzatának és hajtásvégeinek levágott, szárított örleménye. A kenderből állítják elő a marihuánát, a hasist és a hasisolajat – írja a Kékvillogó.hu hírportál.

Fogyasztása

A marihuana a legelterjedtebb drog a társadalomban. A szárított kenderörleményt cigaretta-papírba tekerik, ezt hívják joint-nak, spanglinak és elszívják. Vannak országok, ahol süteménybe keverik, vagy teát főznek belőle, és úgy fogyasztják.

Marihuána hatása

A cannabis hatását általában hamar lehet érezni. Ilyen a gyorsabb szívverés, különböző érzékszervi zavarok. Körülbelül 30 percen belül eléri a maximális hatást. A következő órákban azonban teljesen elmúlik a hatása ezért a függők folyamatosan szívnak és folyamatosan adagolják a szervezetükbe a drogot.

Belépő drog

Belépő drognak hívják, mert testünk miután toleranciát igyekszik mutatni a droggal szemben, egyre több és egyre keményebb drogokra tart igényt ugyanahhoz a „kellemes” érzés eléréséhez. Előbb-utóbb ez a folyamat egy keményebb kábítószerhez vezet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép forrása: Rendőrség