Január 15-én délután érkezett a segélyhívás a rendőrséghez, hogy egy túrázó Pilisszántó és Piliscsaba között eltévedt, nem találja a megfelelő utat.

Drónnal keresték az eltűnt túrázót

A solymári polgárőrök a pilisszántói körzeti megbízott kérésére 4 fővel és a drónunnal vettek részt a keresésben, derül ki a Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület Facebookon közzétett posztjából. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt térerő

Mint írják a hölgyel folyamatosan kapcsolatban voltak telefonon, de térerő hiányában csak szófoszlányokat lehetett hallani.

Végül rátaláltak

„A helyszínen drónunkat a magasba küldve és pásztázva sikerült rábukkanni a kihűléssel fenyegetett, fáradt, kétségbeesett természetjáróra.” – olvasható a posztban.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület

Jöttek a mentők

A mentőcsapatok kiérkezéséig a drónnal 50 m-es magasságban a hölgy felett lebegtek, így mutatva a pontos helyet, ahová a segítségnek minél hamarabb meg kellett érkeznie.

Nem történt nagy baj

„Szerencsére az ijedtségen kívül nagyobb baj nem történt, hála a solymári lakosoknak és a helyi vállalkozóknak, valamint a MyActionCam csapatának, akik megteremtették a drón megvásárlásának lehetőségét.” – írják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes poszt:

Kiemelt kép: Fotó: Solymári Polgárőrség és Tűzoltó Egyesület