Ahogy azt egy héttel ezelőtt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon, botrány lett az agglomeráció legkisebb városában, Zsámbékon abból, hogy a település szélén hölgyek kelletik magukat az út szélén. A polgármester megígérte rendet tesz, az elmúlt napokban mégis folyamatosan tovább dolgoztak a testüket áruló hölgyek az M1-es autópálya zsámbéki lehajtója közelében. Megkérdeztük a két érintett településvezetőt, Zsámbék és Herceghalom polgármesterét. Jogilag nem egyszerű a válasz arra, hogy ezek a lányok stoppolnak, vagy magukat árulják.

Ősi foglalkozás Zsámbék határában

Az M1-es autópálya lehajtója közelében, a 102-es úton, Zsámbék közelében újabban feltűnt egy hölgy, aki láthatóan pénzért árulja a testét, alkalmanként pedig a stricijének a Mercedesében pihen. Az ősi foglalkozást űző nő kiverte a biztosítékot a helyieknél és a polgármester segítségét kérték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megoldjuk

Horváth László, Zsámbék polgármestere szűkszavúan egy hete megígérte: „Megoldjuk”. Azt is írta egy Facebook-posztban, hogy a rendőrségi jelenlét nem tesz jót a biznisznek. Megnéztük mi történt az elmúlt egy héten a zsámbéki autópálya lehajtónál, eltűntek-e az örömlányok.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Útszéli nő Zsámbék közelében

Fotó: BPK

Stoppol a néni

Először csütörtökön autóztunk el az érintett útszakaszon, a fenti képen is látszik, hogy egy hölgy piros táskával a földön éppen valakire vár. A Facebookon a zsámbéki édesanyák egy része azon borult ki, hogy mit mondjon a gyerekeknek, miért állnak ezek a nők az út szélén. Volt olyan hozzászóló, aki egyszerűen csak azt javasolta: mondja a gyerekeknek, hogy stoppol a néni.

Lába közötti testrészt vakargatta

Szombaton is elmentünk megnézni az ősi mesterséget űző hölgyeket és nem volt nehéz észrevenni őket az út szélén. Az alábbi képen látható, fehér sortos, napszemüveges hölgy éppen telefonált, közben a lába közötti testrészét vakargatta, vagy simogatta. Mivel a földön ugyanaz a piros táska látszik, mint csütörtökön, vélhetően ugyanarról a hölgyről készült a két fotónk.

Valami viszket

Fotó: BPK

Ciki a téma a polgármestereknek?

Mivel nem tudtuk eldönteni, hogy az érintett útszakasz Zsámbék vagy Herceghalom közigazgatási területéhez tartozik, mindkét polgármesternek feltettük a kérdést, hogy kívánnak-e valamit tenni a népfelháborodást okozó, ősi mesterséget űző hölgyek ellen. Cikkünk megjelenéséig sem Horváth László, Zsámbék polgármestere, sem pedig Csizmadia Zsuzsanna, Herceghalom polgármestere nem válaszolt a megkeresésünkre. A téma bizonyára ciki, a cselekvés pedig nem egyszerű, hiszen ki tilthatná meg bárkinek is, hogy az út szélén ácsorogjon? Amíg nincs bizonyíték a tiltott tevékenységre, jogilag a tevékenységük tényleg nem más, mint ácsorgás az út szélén.

Tyúkszarral a kétes lányok ellen

A 102-es úton erős a kamionforgalom, ez köti össze Esztergomot az M1-es autópályával. Ahol nagy a tranzitforgalom, ott biztosan megjelennek a lányok is. Egy hozzászóló elmesélte, hogy ezen az úton Tinnyénél a jegyző, hogyan szabadította meg a települést a testüket áruló hölgyektől: „Egyszer régen a tinnyei jegyző összeszedett pár vödör tyúk- és sertéstrágyát a faluban, és akkurátusan kiszórta arra a részre, ahol a hölgyek állni szoktak – a trágyázás sem illegális alapon. Azt hiszem, kétszer kellett ismételni, azóta se járnak arra a hölgyek” – írta a hozzászóló.

Piros lámpás útszakaszok

Budapesten és környékén nem csak Zsámbéknál árulják a testüket a nők. Dunaharaszti környékén és a pesti külváros bevezető útjain szintre mindenhol kelletik magukat az út szélén az utcalányok. A legnépszerűbb helyek egyike az M3-as és az M0-ás közelében a hulladékégető körüli utcák, és szinte mindig látni „stoppoló” hölgyet a Kamaraerdei úton is a budaörsi repülőtér közelében. A kérdéseinket tehát szinte minden külső kerület polgármesterének feltehettük volna, a Zsámbék-Herceghalom közötti jelenség nem új, legfeljebb az ott élők rácsodálkozása meglepő az ősi jelenségre.

Védett övezetek

Az utcalányok tevékenysége Magyarországon nem tiltott, a törvény azonban korlátozza a működési területüket. Az úgynevezett védett övezetekben törvénysértő az ilyen pénzkeresés. Védett övezetnek minősül az oktatási intézmények 300 méteres körzete, de védett övezet az autópályától, autóúttól, illetve az egy- és kétszámjegyű főútvonalaktól számított 100 méteres körzet is. Egy település helyi rendeletben tetszőlegesen jelölhet ki védett zónákat, akár a teljes települést is annak nyilváníthatják. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Örömlány a 102-es út szélén, Zsámbék közelében – Fotó: BPK