“Kirugdoslak az ajtón, nem érted?” Csütörtök délelőtt egy döbbenetes esetet videóztak le a 47-es villamoson. Egy dühös fekete ruhás férfi lerúgdosott egy hajléktalant a villamosról. A videó a cikkünk alján nézhető meg, kiskorúak számára nem ajánljuk!

„Ma reggel a 47-es villamoson történt egy igen szomorú incidens, amely úgy gondolom komoly kérdéseket vet fel” – kezdte keddi levelét a 444.hu egyik olvasója, majd így folytatja:

„Egy utas felszólított egy másik utast, egy hajléktalan férfit a Kálvin tér és a Móricz Zsigmond körtér között, hogy szálljon le a járműről annak szaga miatt. Több utas is eltakarta az arcát a villamoson terjengő valóban elviselhetetlen bűz miatt.

A hajléktalan férfi nem akart leszállni a villamosról, ekkor az őt felszólító férfi egyre agresszívabban lépett fel, végül komoly fenyegetések után lelökte a hajléktalan férfit a járműről, megrúgta és ő maga is leszállt utána. A Móricz Zsigmond körtéren nem tudom, mi történt ezek után.”

„Úgy gondolom, igen reális képet fest ez az eset a budapesti hajléktalanhelyzet problémáiról. Elfogadhatatlannak tartom, hogy a tömegközlekedési eszközökön elviselhetetlen bűzben kelljen utazni, mint ahogy azt is, hogy olyan inzultus érjen bárkit, amit a hajléktalan férfi elszenvedett” – vonta le a saját tanulságát a videó készítője.

A BKV tájékoztatása szerint a villamosvezető a vezetőfülkéből sajnos nem észlelte, hogy az utastérben mi történik, bejelentést az üggyel kapcsolatban, írta a cég, amely elítéli az agresszív viselkedés minden formáját, így a videóban látható magatartást is. 

„Mivel a vezetőfülkéből azokon a villamosokon, amelyeket kamerával nem szereltek fel – ilyen a 47-es villamos is – nem lehet nyomon követni, hogy az utastérben éppen mi zajlik,  ilyenkor a többi, járművön utazó közreműködése és a járművezető vagy, ha éppen a helyszínen tartózkodik, a jegyellenőr, akár a rendőrség értesítése lehet a megoldás.

Amennyiben valaki a járműveken az utazást zavaró körülményeket, erőszakos, agresszív viselkedést észlel, értesítse a járművezetőt, aki köteles megtenni a szükséges intézkedést. Ennek első lépéseként felszólítja a problémát okozó személyt a jármű elhagyására, amennyiben pedig ez nem jár sikerrel, rendőri intézkedést kér. – írja a BKK.

Kiemelt kép: részlet a videóból