Elsüllyedt egy kajakos kedden a Duna Budapest környéki szakaszán. A szemtanú azonnal segítséget kértek. Állítólag infarktust vagy agyvérzést kaphatott.

Látogatószám rekordot döntött a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál szeptemberben! Köszönjük, hogy sok százezren olvastok minket! Hirdetőknek itt az ajánlatunk.

Pillanatok alatt süllyedt el a Duna szentendrei szakaszán, a Lupa-szigetnél az a 42 éves kajakos. A sportoló rosszul lett, szívinfarktust vagy agyvérzést kap­hatott. A szemtanúk azt állítják, segélykiáltás nélkül, mozdulatlanul merült a vízbe és nem volt rajta mentőmellény.

A Pest Megyei Katasztrófavédelemhez kedden délután érkezett jelzés, miszerint a Duna szentendrei szakaszán egy férfi kajakozás közben a vízbe esett és elmerült. A helyszínre a szentendrei hivatásos tűzoltókat riasztották, ők kezdték a keresést. Riasztották még a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság búvárszolgálatát is, akik rövid keresést követően a parttól tíz méterre, két méter mélyen megtalálták a férfit – mondta el a Borsnak Csámpai Attila, a katasztrófavédelem szóvivője.

A szemtanúk még a tűzoltók kiérkezése előtt a sportoló segítségére siettek, de csak a kajakot tudták kihúzni a vízből. A hatóságok motorcsónakokkal és helikopterrel is keresték a férfit, mielőtt a búvárok rátaláltak, de az életét már nem tudták megmenteni.

A 42 éves kajakos a Multi Sportegyesület tagja volt, a környékbeliek rendszeresen látták evezni ezen a szakaszon.

Kiemelt kép: illusztráció/BudaPestkörnyeke.hu