Dióssi Csaba, Dunakeszi meglehetősen sikeres polgármestere rendszeresen szavazásokat tart a közösségi oldalán. A nemzeti konzultáció mintájára megkérdezi a helyieket egy-egy kérdésről. Most a gyermekes szülőkhöz fordult, komoly fejtőrést okozva nekik.

Budapest környékének legnagyobb új oktatási komplexuma

Az észak-pesti agglomeráció legnagyobb városának polgármestere, Dióssi Csaba nemrég egy látványos videót posztolt arról, hogyan áll Budapest környékének legnagyobb új oktatási komplexumának, a Dunakeszi Diáknegyednek az építése. A videót a cikkünk alján nézheted meg. Ebből kiderül, hogy szépen haladnak, nem kidobott pénznek tűnik a fejlesztésre fordított 35 milliárd forint. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kisgyermekes szülőkhöz fordult

A Facebookon aktív polgármester most a kisebb gyermekek szüleihez fordult. A bölcsődés, óvodás, esetleg a kisiskolás gyerkőcök szüleinek fontos kérdést tett fel, talán némi fejtörést is okozott nekik. Dióssi Csaba így fogalmazott: “Dunakeszi történetének legnagyobb játszótérfejlesztési programját indítjuk el. Szeretnénk önöket bevonni az ötletelésbe, melyik mászóvárat telepítsük az Ordass Lajos parkba?” Ezt követően a polgármester két opciót mutatott be a szülőknek. Ezeket a cikkünk alján nézheted meg.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tojást lehet rajta sütni

Az egyik lehetősség szerint lesz egy kisebb alapterületű, kilátós és egy nagyobb alapterületű, szintén kilátós mászóvár. Cikkünk megjelenésekor a második mászóvár elsöprő többséget kapott a szavazás során. Egy anyuka azért megjegyezte: ha a csúszda fémből lesz, akkor nyáron tojást lehet rajta sütni.

Százmilliós fejlesztések

A szavazásra bocsátott Ordas Lajos park játszótér fejlesztésére 19 millió forintot költ a dunakeszi önkormányzat. Ez mellett számos másik parkot és több játszóteret is felújítanak, megszépítenek, több mint 200 millió forint értékben. 

Családos település

Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere a BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak korábban elmondta, hogy a városból igazi családos települést szeretnének csinálni, ahol jó élni. Az ötlet megvalósítása jól halad, ugyanis egymás után jönnek adatok arról, hogy Dunakeszi és kistérsége az ország legjómódúbb járása között szerepel.

Második leggazdagabb

Dunakeszi Magyarország második leggazdagabb járása volt 2021-ben. Négy település: Dunakeszi, Fót, Göd és Csomád tartozik a járáshoz. 2013-as megalakulásakor ez volt Magyarország legkisebb területű és legnagyobb népsűrűségű járása. Azóta az ország második legjómódúbb járása lett. Az egy lakosra jutó nettó jövedelem a covid előtti évben 1,8 millió forint volt évente. Itt a második legnagyobb az egy lakosra jutó jövedelem és az egy adófizetőre, vagyis dolgozóra jutó elkölthető pénzösszeg Magyarországon. 

Élhető környezet

„Dunakeszi élhető környezetet kínál közvetlenül Budapest mellett. Dunakeszit több útvonalon is könnyen meg lehet közelíteni, a több autóút mellett van vasút és buszjárat is. Az elmúlt évek pályázati és kormányzati forrásaiból létrehozott fejlesztések segítségével Dunakeszi egy nagyon jól élhető város lett.” – mondta korábban portálunknak Dióssi Csaba.

Kiemelkedő az agglomerációban

A polgármester hozzátette: „Ha megnézzük, milyen oktatási, egészségügy, szabadidős vagy sportlehetőségek vannak, akkor Dunakeszi kiemelkedő az agglomerációban. Az itt élő emberek viszonylag könnyen tudnak munkába járni, a gyermekeik iskoláztatása helyben megoldott. A kikapcsolódásért, kulturális programokért sem kell elmenniük innét. Ezek összessége nagyon fontos lakosságvonzó tényező Dunakeszin.” – fogalmazott a polgármester.

Pozitív spirál

Dióssi Csaba szerint Dunakeszi az elmúlt évtizedben egy pozitív spirálban van. Ez azt jelenti, hogy egyre népszerűbb lett, a kereslet növekedésével felmentek az ingatlanárak, így tehetősebb emberek költöztek a Dunakeszi környékére. A polgármester hozzátette, ez igényszint emelkedést is hozott magával, amely visszahat a város fejlődésére. Állítja: „Dunakeszin a lakók elvárásai a szolgáltatásokkal kapcsolatban jóval magasabbak, mint a legtöbb vidéki városban.”

Vonzó célpont Duanakeszi

A polgármester kifejtette: Nem mindig volt könnyű Dunakeszinek. Jó ideig városi rangja sem volt a településnek, mert Budapest és Vác között nem tudott fejlődni. Időközben megváltoztak a trendek, az agglomeráció pedig egyre divatosabb lett. „Mi olyan ajánlattal álltunk elő, amely sokak számára vonzó célponttá tette Dunakeszit, talán ezért tudott ez a város és a járás a többiekhez képest gyorsabban fejlődni” – mondta a polgármester. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a két szavazásra bocsájtott játszótéri csúszda

Ez pedig az épülő Diáknegyedről készült videó

Kiemelt kép: Dióssi Csaba, Dunakeszi polgármestere – BPK-montázs