Dunakeszin közel hatezer 70 évnél idősebb ember él, akik közül az önkormányzat által létrehozott Dunakeszi Összefog önkéntes segítséget nyújtó Facebook csoporttól eddig mintegy hetvenen kérték, hogy segítsünk a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában – mondta Sipos Dávid alpolgármester.

Önkénteseink rendkívül aktívak, akik bevásárlásban, postai csekk befizetésében, gyógyszerek kiváltásában, házhoz juttatásában nyújtanak segítséget az idős, otthonukban tartózkodó embereknek. Jellemzően a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatához érkeznek a segítséget kérő telefonhívások, melyeket egy online táblázatban rögzítünk, hogy senki ne maradjon ellátás nélkül.

Az online rendszer segítségével azonnal látjuk, hogy sikerült-e valamennyi segítséget kérő igényét kiszolgálni. Előfordulhat, hogy időpont egyeztetési okok miatt az önkéntesek nem tudnak azonnal segíteni, akkor az önkormányzat szervezésében oldjuk meg a kérések teljesítését – mondta Sipos Dávid.

Hozzátette: néhány esetben fordult elő, hogy az önkormányzattól kérték a segítségét, mert az idős emberek a számukra ismeretlen személyekkel nem akartak kapcsolatba kerülni.

Nagyon fontosnak tartjuk a bizalom erősítését, ezért minden önkéntest igazolással és az egészségük védelmében védőfelszereléssel, gumikesztyűvel és szájmaszkkal látjuk el. Az internetes, az online térben folytatott kommunikáció mellett az önkormányzat ezen a héten a város valamennyi háztartásába eljuttat egy tájékoztató kiadványt az idős emberek szakszerű tájékoztatása érdekében.

Számítunk rá, hogy az ismertető kézhez vétele után jelentős számban fordulnak majd segítségért az önkormányzathoz, hiszen nagyon sok időse a nyomtatott kiadványokból tájékozódik.

Arra kérjük őket – a koronavírus ismertetése, szakszerű védekezés bemutatása mellett -, hogy maradjanak otthon, mert számíthatnak ránk, megszervezzük az ellátásukat, hiszen sok tenni akaró dunakeszi lakos ajánlotta fel önzetlen segítségét. Köszönettel és jó érzéssel mondhatom, hogy Dunakeszi ezúttal is összefogott! – jelentette ki elismeréssel Sipos Dávid alpolgármester, az önkéntes segítőcsoport szervezője, irányítója – írja a Dunakanyarregio.hu.

Kiemelt kép: Dunakeszi főtere – Fotó: BudaPestkörnyéke.hu